...ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΟΡΟΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΔΙΡΦΥΣ....ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟ ΤΟ ΩΦΕΛΟΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ... ΓIATI ΘΑ ΜΑΣ ΔΙΩΞΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ.... ΡΙΧΝΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΥΒΙΚΑ ΤΣΙΜΕΝΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ ΤΕΡΑΤΑ….ΑΠΛΩΝΟΥΝ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΚΑΛΩΔΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ…ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ,ΤΗΝ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ,ΤΗΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟ ΚΕΙ ΖΟΥΜΕ... ΔΕΝ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΑΝΕΜΟΜΥΛΟΥΣ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΛΕΝΕ….ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ….ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΝΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΟΡΟΣΕΙΡΑΣ ΤΗΣ ΔΙΡΦΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΟΥΣΙΩΤΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ…..ΑΛΟΙΩΝΟΥΝ ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΜΑΣ…ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΥΔΡΟΦΟΡΟ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΤΑ ΤΣΙΜΕΝΤΑ,ΤΑ ΚΑΛΩΔΙΑ,ΤΑ ΜΠΑΖΑ…..ΚΑΙ ΟΣΟ ΝΕΡΟ ΜΕΙΝΕΙ ΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΛΑΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΥΛΙΚΑ….ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΜΑ...…Η ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΥΚΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΗ...ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΟΝΟ 20 ΧΡΟΝΙΑ….ΟΤΑΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΜΕΝΟΥΝ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΑΙΩΝΕΣ…..ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΑΚΡΙΒH ΕΝΕΡΓΕΙΑ…ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΜΟΛΙΣ 3 ΑΤΟΜΑ…. ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ ..... ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ....Οι ΑΠΕ καταστρέφουν το περιβάλλον στο όνομα της προστασίας του…….. Ακριβαίνουν το ρεύμα……. Δεσμεύουν δημόσια γη υπέρ ιδιωτικών συμφερόντων…. Δεσμεύουν τους υδάτινους πόρους και τον εθνικό πλούτο…. Οι μόνες θέσεις εργασίας που προσφέρουν είναι στις χώρες παραγωγής…. Δεν μπορούν να τροφοδοτήσουν με αυτάρκεια ηλεκτρικό ρεύμα άρα σε καμία μείωση ρύπων δεν συμβάλλουν ……. Η επιβάρυνση είναι μόνιμη και κρατάει αιώνες…… Έχουν μικρή διάρκεια παραγωγής…… Όπου μπαίνουν οι ανεμογεννήτριες έχουμε 50% μείωση του τουρισμού….. Η ΤΑΥΤΙΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΟ ΑΠΕ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑ…..ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΟΙΚΟΝΟΝΙΚΟ ΩΦΕΛΟΣ…Η ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΤΩΝ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΙΝΑΙ ΜΗΔΕΝΙΚΗ…. ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ…..ΕΧΟΥΝ ΜΙΚΡΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΑΣΤΑΘΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ…......................ΟΙ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΠΙΑ ΜΟΡΦΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ.ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΗΝ ΠΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.ΗΠΙΑ ΜΟΡΦΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΠΛΕΟΝ ΤΗΝ ΛΕΝΕ ΜΟΝΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΝΤΟΠΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ,OI ΜΚΟ ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΠΟΥΛΟΥΝ.Ο ΝΟΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ ΑΓΟΡΕΣ ΚΑΘΩΣ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΝΑ ΒΑΖΟΥΝ ΕΝΑ ΠΤΕΡΥΓΙΟ fibreglass ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΟ.....Ποτέ και πουθενά τα αιολικά πάρκα δεν μείωσαν ουσιαστικά την χρήση λιγνίτη και δεν αντικατέστησαν συμβατικές μονάδες παραγωγής ενέργειας.......

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Ξεκινούν οι εργασίες στο Νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με την υπογραφή της απόφασης ένταξης από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχου Περγαντά ξεκινά η υλοποίηση του τόσο σημαντικού για την Εύβοια και τη Στερεά Ελλάδα έργου.
Η θετική αυτή εξέλιξη είναι αποτέλεσμα των διαρκών επαφών του Περιφερειάρχη με τις ηγεσίες των συναρμόδιων Υπουργείων καθώς εξασφαλίστηκε η ομαλή χρηματοδότηση και από το εθνικό σκέλος. Όπως είναι γνωστό είχε ήδη εξασφαλιστεί η συγχρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ μέσω του ΕΠ Στερεάς Ελλάδας 2007 -2013 με 22 εκατ. Ευρώ.
Το έργο αφορά στην κατασκευή ενός νέου σύγχρονου Νοσοκομείου 278 κλινών με όλο τον απαραίτητο ιατρικό και ξενοδοχειακό εξοπλισμό.

Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΔΗΜΟΥ ΔΙΡΦΥΩΝ-ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ

                               ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Τον τελευταίο καιρό γίνεται μεγάλος θόρυβος σχετικά με το ΤΕΙ Χαλκίδας και τη λειτουργία του. Το γεγονός είναι ότι πίσω από την υπόθεση του ΤΕΙ κρύβονται σκοτεινά πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα, που σε πρώτο στάδιο αποσκοπούν στην απαξίωση του συγκεκριμένου ιδρύματος.
Βεβαίως, το ΤΕΙ αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, αλλά γι' αυτά είναι τεράστιες και διαχρονικές οι ευθύνες τόσο της διοίκησής του όσο και του αρμόδιου υπουργείου. Την κατάσταση αυτή, δυστυχώς, την εκμεταλλεύονται και ορισμένοι πολιτικοί του νομού μας, ενισχύοντας τη φημολογία περί απομάκρυνσης ή διακοπής της λειτουργίας του ΤΕΙ, με σκοπό την ικανοποίηση μικροκομματικών βλέψεων.
Θα όφειλαν πρωτίστως όλοι οι πολιτικοί της Εύβοιας να σταθούν με εντιμότητα απέναντι στο ζήτημα του ΤΕΙ, το οποίο είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για την τοπική κοινωνία και το μέλλον του τόπου μας. Επίσης, το Υπουργείο Παιδείας έχει υποχρέωση να αντιμετωπίσει άμεσα και υπεύθυνα το θέμα, αντί να νίπτει τας χείρας του και να επιδίδεται σε αφορισμούς διά στόματος της Υπουργού.
Στην προκειμένη περίπτωση, επιβάλλεται να λογοδοτήσουν και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι της κακοδιαχείρισης και κακοδιοίκησης του ιδρύματος. Πέρα από την κάθαρση, όμως, το Υπουργείο πρέπει να λάβει ουσιαστικά μέτρα για την αναβάθμιση των υποδομών και του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου με την εφαρμογή αξιοκρατικών κριτηρίων, καθώς και με τη δημιουργία νέων τμημάτων σχετικών με τις παραγωγικές ανάγκες της περιοχής.
Γιατί το αδιαπραγμάτευτο ζητούμενο είναι η παραμονή του ΤΕΙ στα Ψαχνά και για το σκοπό αυτό θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις μαζί με όλο το λαό της περιοχής μας.

Ψαχνά, 26-12-2011

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Γιώργος Ψαθάς

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

ΑΨΟΓΗ Η ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΤΗΣ "ΓΑΙΑΣ"



Ήταν, από κάθε άποψη, μια σπουδαία εκδήλωση η "Βραδιά Περιβάλλοντος" που διοργάνωσε η "Γαία" την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου στην ολοκαίνουργια αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Ψαχνών.

Η βραδιά άνοιξε με την παρουσίαση των δύο ομιλητών και ακολούθησε χαιρετισμός από τον πρόεδρο της "Γαίας", κ. Νίκο Χασάνδρα, ο οποίος τόνισε την αξία του συλλογικού αγώνα υπέρ του περιβάλλοντος στους σημερινούς κρίσιμους καιρούς, ενώ δεν παρέλειψε να στηλιτεύσει την ανεύθυνη, ύποπτη και συκοφαντική ενέργεια του αντιπεριφερειάρχη κ. Σταμάτη Καπελέρη, που σε πρόσφατο έγγραφό του προς τον αρμόδιο υπουργό αναφέρει κατά λέξη ότι "ένας πρόσθετος σημαντικός λόγος επίσπευσης του έργου (σσ. του φράγματος Ψαχνών) είναι η έντονη ανησυχία και προβληματισμός των πολιτών και αγροτών που δημιουργήθηκαν από διάφορους φορείς και συλλόγους για την ύπαρξη εξασθενούς χρωμίου στα ύδατα της συγκεκριμένης περιοχής",αφήνοντας έτσι να εννοηθεί ότι δεν υπάρχει πραγματικό πρόβλημα τοξικής ρύπανσης του νερού ούτε και πραγματικοί υπαίτιοι, παρά μόνο ανησυχία, για την οποία φταίνε τάχα οι διάφοροι σύλλογοι (που αποκάλυψαν το πρόβλημα)!
Ηλίας Μπεριάτος, Νίκος Χασάνδρας, Θεολόγος Μιμίδης.

Πρώτος από τους δύο ομιλητές, έλαβε το λόγο ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ. Ηλίας Μπεριάτος, ο οποίος αναφέρθηκε σε καίρια θέματα διαχείρισης περιβάλλοντος, επικεντρώνοντας στην προοπτική της αξιοποίησης των ορεινών όγκων και της τουριστικής ανάπτυξης τεσσάρων εποχών.

Στη συνέχεια, ο καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Θεολόγος Μιμίδης, μίλησε για τους τρόπους πρόκλησης της τοξικής ρύπανσης του νερού και του εδάφους, καθώς και για τις σύγχρονες επιστημονικές μεθόδους αντιμετώπισής της, καταλογίζοντας παράλληλα ευθύνες στους υπαίτιους, οι οποίοι για λόγους αισχρής κερδοσκοπίας δεν τηρούν τους προβλεπόμενους όρους διαχείρισης των βιομηχανικών αποβλήτων.

Βαγγέλης Αποστόλου και Ηλίας Μπεριάτος.

Μετά την ολοκλήρωση των δύο εισηγήσεων, ανέβηκαν κατά σειρά στο βήμα ο πολιτευτής και πρώην βουλευτής κ. Βαγγέλης Αποστόλου και ο δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων, κ. Γιάννης Μπουροδήμος, οι οποίοι τοποθετήθηκαν θετικά απέναντι στις θέσεις των ομιλητών και στο πνεύμα της εκδήλωσης. Ακολούθησαν ερωτήσεις εκ μέρους του ακροατηρίου και διάλογος.

Στο τέλος της βραδιάς, ο καθηγητής κ. Μπεριάτος δεν παρέλειψε να συγχαρεί τόσο το κοινό για τη μεγάλη προσέλευση και την υποδειγματική του προσήλωση όσο και το γνωστό από τους αγώνες του Σύλλογο "Γαία" -όπως χαρακτηριστικά είπε- για την άψογη διοργάνωση και γενικότερα για την πολύτιμη προσφορά του στον τόπο.

Μεταξύ των παρευρεθέντων ήταν ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης Διρφύων-Μεσσαπίων, κ. Γιώργος Ψαθάς, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Διρφύων-Μεσσαπίων, κ. Ιωάννης Τσατσαρώνης, η πρώην προϊσταμένη της Δ/νσης Περιβάλλοντος και νυν προϊσταμένη της Δ/νσης Συγκοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, κ. Πένυ Ιωαννίδου, η Δ/ντρια του Γυμνασίου Ψαχνών, κ. Κυριακή Μαυρωτά, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της περιοχής κ.ά.

Ο μπουφές ήταν μια ευγενική προσφορά του κ. Γιάννη Χρυσαφόπουλου (Ζαχαροπλαστική - Catering "Flamingo"), προς τον οποίο ο σύλλογος "Γαία" εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του.



Σύσκεψη με σκοπό να παρθούν αποφάσεις σχετικά με την εγκατάσταση αιολικών πάρκων στην Δίρφυ και στο Ξηροβούνι θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Τετάρτη 20 Μαρτίου στις 18:30 το απόγευμα στο Ξενοδοχείο “Στενή” στην Άνω Στενή

  Σύσκεψη με σκοπό να παρθούν αποφάσεις σχετικά με την εγκατάσταση αιολικών πάρκων στην Δίρφυ και στο Ξηροβούνι θα πραγματοποιηθεί την επόμε...