ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2012

Γιορτάστηκε στη Στενή η 182η επέτειος της ενσωμάτωσης της Εύβοιας στην ΕλλάδαΗ Πανευβοïκή Ομοσπονδία Ελλάδας (Π.Ο.Ε.), σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας, και τον Δήμο Διρφύων – Μεσσαπίων πραγματοποίησαν στη Στενή, το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Ιουνίου 2012, εορταστικές εκδηλώσεις για την 182η επέτειο της Ενσωμάτωσης της Εύβοιας στην Ελλάδα.

Κατά την έναρξη την των εκδηλώσεων απηύθυναν χαιρετισμούς ο εφημέριος της Στενής αιδεσιμότατος π. Κων/νος Παπαγεωργίου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας κ. Γεώργιος Μπαντούνας, ο Δήμαρχος Διρφύων – Μεσσαπίων κ. Ιωάννης Μπουροδήμος, και ο πρόεδρος της Πανευβοïκής Ομοσπονδίας Ελλάδας κ. Τζάνος Ορφανός.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας κ. Βασίλης Βεργέτης, ο Αντιδήμαρχος Διρφύων – Μεσσαπίων κ. Νικόλαος Κοντάκης, ο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Διρφύων κ. Αθανάσιος Μάλλιαρης, ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΕ κ. Ελευθέριος Κωνσταντινάκης, ο πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Στενής κ. Αθανάσιος Βαρτζής, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, και πολύς κόσμος.

Η βραδιά έκλεισε με παρουσίαση, διαφόρων χορών από τα χορευτικά συγκροτήματα του Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων, και συγκεκριμένα, 1) από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ψαχνών, οι «Ρίζες», 2) από τον Φυσιολατρικό και Ορειβατικό Σύλλογο Στενής, τα «Δρολόπια»,3) από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μακρυκάπα, «Βάβουλα», 4) από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Στροπώνων, 5) από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λούτσας η «Δέλφη», και 6) από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τριάδας ο «Νικόλαος Κριεζώτης».

Επίσης στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου Στενής, υπήρχε έκθεση εικαστικών από τις κυρίες Κική Πηλιχού και Μαρία Βότση.

Κατά την δεύτερη ημέρα των εκδηλώσεων μετά τη θεία λειτουργία, έγινε δοξολογία από τον πανοσιολογιότατο Ιεροκήρυκα - Αρχιμανδρίτη της Ιεράς Μητρόπολης Χαλκίδας, πατέρα Ιωάννη Καραμούζη, στον Ιερό Ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου Στενής και εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας ο Πρόεδρος της Πανευβοϊκής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΠΟΕ) κ. Τζάνος Ορφανός. Στη συνέχεια τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της Στενής, έγινε κατάθεση στεφάνων από τις τοπικές αρχές και άλλους επισήμους, και επίδοση αναμνηστικών.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχαν, το Σάββατο η Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων κα Βάσω Μελά και την Κυριακή η Γραμματέας Δημοσίων Σχέσεων της ΠΟΕ κα Κική Πηλιχού.Την Τρίτη 11 του μηνός συνεδριάζει το Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Παρακαλείσθε να προσέλθετε σε δημόσια τακτική συ νεδρίαση του ∆ημοτικού Συμβουλίου του ∆ήμου ∆ιρφύων – Μεσσαπίων, που θα...