ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2012

Εορτή της Συνάξεως του Αρχαγγέλου Γαβριήλ.


Στις 12 και13 Ιουλίου 2012, στην Κάτω Στενή, στον Ιερό Ναό των Αγίων Ταξιαρχών, τελέστηκε εσπερινός και Θεία Λειτουργία αντίστοιχα, εορτάζοντας την σύναξη του Αρχαγγέλου Γαβριήλ.


Η ιερά αυτή εκδήλωση γίνεται κάθε χρόνο εδώ και μια εξαετία και έχει θεσπισθεί από τον εφημέριο της Κάτω Στενής π. Γεώργιο Τσουνή. Και κάθε φορά φιλοξενείται Ιερά Εικόνα ή Ιερά Λείψανα.

Αυτή τη φορά φιλοξενήθηκε η Αγία Κάρα του Αγίου Παρθενίου, Επισκόπου Λαμψάκου του Θαυματουργού, προστάτη των καρκινοπαθών η οποία φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Μακρυμάλλη.


Την παραμονή 12 Ιουνίου τελέστηκε εσπερινός όπου χοροστάτησαν οι:

Γεώργιος Τσουνής (Κάτω Στενή)
Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου (Άνω Στενή)
Ιωάννης Θεοδωρακόπουλος (Άγιος Ταξιάρχης Χαλκίδος)
Χρυσοβαλάντης Φιλντίσης (Άγιος Ταξιάρχης Χαλκίδος)
Κετσετζής Ιωάννης (Καθενοί)
Σίδερης Κωνσταντίνος (Αμφιθέα)
Βασίλειος Μπισμπιρούλας (Πούρνος, Μίστρος, Μαυρόπουλο))
Χριστόδουλος Μάνιας (Άγιος Νεκτάριος Χαλκίδος)
Θεοφύλακτος Τσαγκάρης (Ευαγγελίστρια Χαλκίδος)
Εμμανουήλ Βιολάκης (Πισσώνας)


Ακολούθησε λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος των Παμμεγίστων Ταξιαρχών και της Αγίας Κάρας του Αγίου Παρθενίου και στη συνέχεις, με το πέρας του εσπερινού σερβιρίστηκε στους πιστούς ευλογημένο φαγητό (κρέας με μανέστρα)

Την επομένη μέρα 13 Ιουλίου τελέστηκε Θεία Λειτουργία.
Επίσης έγινε δέησης υπέρ των καρκινοπαθών και πάντων των ασθενών.


Ο εφημέριος της Κάτω Στενής Γεώργιος Τσουνής ευχαριστεί θερμά τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Μακρυμάλλη Ιάκωβο Μπαλωμένο για την παραχώρηση της Αγίας Κάρας την ημέρα της εορτής και επίσης ευχαριστεί τους ιερείς, τους ψάλτες, τους επιτρόπους, όσους πρόσφεραν κρέας και ότι άλλο χρειάστηκε για την παρασκευή του φαγητού, αυτούς που μαγείρεψαν το φαγητό, καθώς και όλους τους πιστούς που στα τελευταία έξι χρόνια που έχει καθιερωθεί αυτή η θρησκευτική εκδήλωση είναι πάντα παρόντες δείχνοντας έτσι το βαθύ θρησκευτικό συναίσθημα που τους διακατέχει και την αγάπη τους για την εκκλησία.

Την Τρίτη 11 του μηνός συνεδριάζει το Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Παρακαλείσθε να προσέλθετε σε δημόσια τακτική συ νεδρίαση του ∆ημοτικού Συμβουλίου του ∆ήμου ∆ιρφύων – Μεσσαπίων, που θα...