...ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΟΡΟΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΔΙΡΦΥΣ....ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟ ΤΟ ΩΦΕΛΟΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ... ΓIATI ΘΑ ΜΑΣ ΔΙΩΞΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ.... ΡΙΧΝΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΥΒΙΚΑ ΤΣΙΜΕΝΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ ΤΕΡΑΤΑ….ΑΠΛΩΝΟΥΝ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΚΑΛΩΔΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ…ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ,ΤΗΝ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ,ΤΗΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟ ΚΕΙ ΖΟΥΜΕ... ΔΕΝ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΑΝΕΜΟΜΥΛΟΥΣ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΛΕΝΕ….ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ….ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΝΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΟΡΟΣΕΙΡΑΣ ΤΗΣ ΔΙΡΦΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΟΥΣΙΩΤΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ…..ΑΛΟΙΩΝΟΥΝ ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΜΑΣ…ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΥΔΡΟΦΟΡΟ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΤΑ ΤΣΙΜΕΝΤΑ,ΤΑ ΚΑΛΩΔΙΑ,ΤΑ ΜΠΑΖΑ…..ΚΑΙ ΟΣΟ ΝΕΡΟ ΜΕΙΝΕΙ ΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΛΑΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΥΛΙΚΑ….ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΜΑ...…Η ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΥΚΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΗ...ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΟΝΟ 20 ΧΡΟΝΙΑ….ΟΤΑΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΜΕΝΟΥΝ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΑΙΩΝΕΣ…..ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΑΚΡΙΒH ΕΝΕΡΓΕΙΑ…ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΜΟΛΙΣ 3 ΑΤΟΜΑ…. ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ ..... ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ....Οι ΑΠΕ καταστρέφουν το περιβάλλον στο όνομα της προστασίας του…….. Ακριβαίνουν το ρεύμα……. Δεσμεύουν δημόσια γη υπέρ ιδιωτικών συμφερόντων…. Δεσμεύουν τους υδάτινους πόρους και τον εθνικό πλούτο…. Οι μόνες θέσεις εργασίας που προσφέρουν είναι στις χώρες παραγωγής…. Δεν μπορούν να τροφοδοτήσουν με αυτάρκεια ηλεκτρικό ρεύμα άρα σε καμία μείωση ρύπων δεν συμβάλλουν ……. Η επιβάρυνση είναι μόνιμη και κρατάει αιώνες…… Έχουν μικρή διάρκεια παραγωγής…… Όπου μπαίνουν οι ανεμογεννήτριες έχουμε 50% μείωση του τουρισμού….. Η ΤΑΥΤΙΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΟ ΑΠΕ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑ…..ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΟΙΚΟΝΟΝΙΚΟ ΩΦΕΛΟΣ…Η ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΤΩΝ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΙΝΑΙ ΜΗΔΕΝΙΚΗ…. ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ…..ΕΧΟΥΝ ΜΙΚΡΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΑΣΤΑΘΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ…......................ΟΙ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΠΙΑ ΜΟΡΦΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ.ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΗΝ ΠΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.ΗΠΙΑ ΜΟΡΦΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΠΛΕΟΝ ΤΗΝ ΛΕΝΕ ΜΟΝΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΝΤΟΠΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ,OI ΜΚΟ ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΠΟΥΛΟΥΝ.Ο ΝΟΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ ΑΓΟΡΕΣ ΚΑΘΩΣ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΝΑ ΒΑΖΟΥΝ ΕΝΑ ΠΤΕΡΥΓΙΟ fibreglass ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΟ.....Ποτέ και πουθενά τα αιολικά πάρκα δεν μείωσαν ουσιαστικά την χρήση λιγνίτη και δεν αντικατέστησαν συμβατικές μονάδες παραγωγής ενέργειας.......

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018

Την Τρίτη 11 του μηνός συνεδριάζει το Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Παρακαλείσθε να προσέλθετε σε δημόσια τακτική συνεδρίαση του ∆ημοτικού Συμβουλίου του ∆ήμου ∆ιρφύων – Μεσσαπίων, που θα συνεδριάσει στο ∆ημοτικό Κατάστημα (Αίθουσα Λευτέρης Μυλωνάς) , που βρίσκεται στα Ψαχνά Ευβοίας ( Αβάντων 18) , την 11η του μηνός Σεπτεμβρίου του έτους 2018 , ημέρα της εβδομάδος Τρίτη και ώρα 19 :00. μ. μ , για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας ∆ιάταξης, σύμφωνα με τις διατάξεις των Ν.3463 / 2006 και 3852 / 2010.
ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ∆ΙΑΤΑΞΗΣ
ΘΕΜΑ 1ο:
«Περί έγκρισης 1ου ΑΠΕ για την εκτέλεση του έργου με τίτλο:
́ ́ Αγροτική οδοποιϊα Στροπώνων ́ ́ ».
ΘΕΜΑ 2ο:
« Περί χορήγησης παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης του έργου με τίτλο ́ ́ Βελτίωση δημοτικής οδού Ψαχνών-Κοντοδεσποτίου ́ ́».
ΘΕΜΑ 3ο:
«Περί έγκρισης χορήγησης 3ης παράτασης για την εκτέλεση του έργου με τίτλο: ́ ́ Αναπλάσεις Τοπικών Κοινοτήτων ∆.Ε ∆ιρφύων ́ ́».
ΘΕΜΑ 4ο:
« Περί χορήγησης παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης του
έργου με
τίτλο ́ ́ Βελτίωση Ύδρευσης Ψαχνών ́ ́».
ΘΕΜΑ 5ο:
«Περί έγκρισης χορήγησης 3ης παράτασης για την εκτέλεση του έργου
με τίτλο: ́ ́ Βελτίωση ∆ημοτικού κτιρίου Τ.Κ Καστέλλας ́ ́»
ΘΕΜΑ 6ο:
«Περί έγκρισης εισόδου – εξόδου οχημάτων στην ιδιο κτησία κ. Παριανού Στέφανου για την ανέγερση δύο ισόγειων κατοικιών».
ΘΕΜΑ 7ο:
«Περί έγκρισης εισόδου – εξόδου οχημάτων στην ιδιοκτησία της ‘’ΒΑΛΑΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.’’ για την προσθήκη κατ’ επέκτ ασης ισόγειας απoθήκης».
ΘΕΜΑ 8ο:
«Περί έγκρισης τριμηνιαίων απολογιστικών στοιχείων 2ου τριμήνου του έτους 2018, για την εκτέλεση του προϋπολογισμού οικ. έτους 2018».
ΘΕΜΑ 9Ο:
«Περί αποδοχής χρηματοδότησης και τροποποίησης (6ης)προϋπολογισμού, οικ. έτους 2018 ».
ΘΕΜΑ 10Ο:
«Περί αποδοχής χρηματοδότησης και τροποποίησης (7
ης) ροϋπολογισμού, οικ. έτους 2018 ».
ΘΕΜΑ 11Ο:
«Περί αποδοχής χρηματοδότησης και τροποποίησης (8ης) προϋπολογισμού, οικ. έτους 2018 ».
ΘΕΜΑ 12Ο:
«Περί αποδοχής χρηματοδότησης και τροποποίησης (9ης) προϋπολογισμού, οικ. έτους 2018 ».
ΘΕΜΑ 13Ο:
«Περί αποδοχής χρηματοδότησης και τροποποίησης (10ης) προϋπολογισμού, οικ. έτους 2018 ».
ΘΕΜΑ 14Ο:
«Περί έγκρισης 11 ης
τροποποίησης προϋπολογισμού, οικ. έτους2018 ».
ΘΕΜΑ 15ο:
«Περί έγκρισης της υπ’ αριθμ. 44 / 2018 Απόφασης ∆.Σ.
∆Η.Κ.Α.∆Ι.ΜΕ σχετικά με την 1η τροποποίηση προϋπολογισμού οικ. έτους 2018 ».
ΘΕΜΑ 16ο:
«Περί έγκρισης της υπ’ αριθμ. 53 / 2018 Απόφασης ∆.Σ. ∆Η.Κ.Α.∆Ι.ΜΕ σχετικά με την 2η τροποποίηση προϋπολογισμού οικ. έτους 2018 ».
ΘΕΜΑ 17ο:
« Περί τροποποίησης τεχνικού προγράμματος εκτελεστέ
ων έργων οικ.έτους 2018».
ΘΕΜΑ 18ο:
«Περί έγκρισης Πρωτοκόλλων Οριστικής Παραλαβής (Υπηρεσιών)».
ΘΕΜΑ 19ο:
« Περί κατανομής πιστώσεων στις σχολικές επιτροπές
(Β ́ κατανομήέτους 2018) του ∆ήμου ∆ιρφύων -Μεσσαπίων».
ΘΕΜΑ 20ο:
«Περί δωρεάν διάθεσης τάφου στο ∆ημοτικό Νεκροταφείο Ψαχνών».
ΘΕΜΑ 21ο:
«Περί δωρεάν εκταφής στο ∆ημοτικό Νεκροταφείο Ψαχνών».
ΘΕΜΑ 22ο:
«Περί εξέτασης αίτησης για τη χορήγηση άδειας παραγ
ωγού πωλητή λαϊκών αγορών (Παπαϊωάννου Παναγιώτης του Χρήστου)».
ΘΕΜΑ 23ο:
«Περί συμμετοχής του ∆ήμου σε Φο.∆.Σ.Α της Περιφέρεας Στερεάς
Ελλάδας, σύμφωνα με το άρθρο 245 του Ν. 4555/2018».
ΘΕΜΑ 24ο:
« Περί χορήγησης παράτασης στο ωράριο λειτουργίας μουσικής σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Τ.Κ Πολιτικών».
ΘΕΜΑ 25ο:
« Περί χορήγησης παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης του έργου με τίτλο: ́ ́ Συντήρηση και επισκευή σχολικών κτιρίων ́́».
Ψαχνά, 5 Σεπτεμβρίου 2018
Ο ΠΡΟΕ∆ΡΟΣ
ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ∆ΗΜΗΤΡΙΟΣ

Σύσκεψη με σκοπό να παρθούν αποφάσεις σχετικά με την εγκατάσταση αιολικών πάρκων στην Δίρφυ και στο Ξηροβούνι θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Τετάρτη 20 Μαρτίου στις 18:30 το απόγευμα στο Ξενοδοχείο “Στενή” στην Άνω Στενή

  Σύσκεψη με σκοπό να παρθούν αποφάσεις σχετικά με την εγκατάσταση αιολικών πάρκων στην Δίρφυ και στο Ξηροβούνι θα πραγματοποιηθεί την επόμε...