...ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΟΡΟΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΔΙΡΦΥΣ....ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟ ΤΟ ΩΦΕΛΟΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ... ΓIATI ΘΑ ΜΑΣ ΔΙΩΞΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ.... ΡΙΧΝΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΥΒΙΚΑ ΤΣΙΜΕΝΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ ΤΕΡΑΤΑ….ΑΠΛΩΝΟΥΝ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΚΑΛΩΔΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ…ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ,ΤΗΝ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ,ΤΗΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟ ΚΕΙ ΖΟΥΜΕ... ΔΕΝ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΑΝΕΜΟΜΥΛΟΥΣ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΛΕΝΕ….ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ….ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΝΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΟΡΟΣΕΙΡΑΣ ΤΗΣ ΔΙΡΦΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΟΥΣΙΩΤΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ…..ΑΛΟΙΩΝΟΥΝ ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΜΑΣ…ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΥΔΡΟΦΟΡΟ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΤΑ ΤΣΙΜΕΝΤΑ,ΤΑ ΚΑΛΩΔΙΑ,ΤΑ ΜΠΑΖΑ…..ΚΑΙ ΟΣΟ ΝΕΡΟ ΜΕΙΝΕΙ ΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΛΑΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΥΛΙΚΑ….ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΜΑ...…Η ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΥΚΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΗ...ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΟΝΟ 20 ΧΡΟΝΙΑ….ΟΤΑΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΜΕΝΟΥΝ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΑΙΩΝΕΣ…..ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΑΚΡΙΒH ΕΝΕΡΓΕΙΑ…ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΜΟΛΙΣ 3 ΑΤΟΜΑ…. ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ ..... ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ....Οι ΑΠΕ καταστρέφουν το περιβάλλον στο όνομα της προστασίας του…….. Ακριβαίνουν το ρεύμα……. Δεσμεύουν δημόσια γη υπέρ ιδιωτικών συμφερόντων…. Δεσμεύουν τους υδάτινους πόρους και τον εθνικό πλούτο…. Οι μόνες θέσεις εργασίας που προσφέρουν είναι στις χώρες παραγωγής…. Δεν μπορούν να τροφοδοτήσουν με αυτάρκεια ηλεκτρικό ρεύμα άρα σε καμία μείωση ρύπων δεν συμβάλλουν ……. Η επιβάρυνση είναι μόνιμη και κρατάει αιώνες…… Έχουν μικρή διάρκεια παραγωγής…… Όπου μπαίνουν οι ανεμογεννήτριες έχουμε 50% μείωση του τουρισμού….. Η ΤΑΥΤΙΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΟ ΑΠΕ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑ…..ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΟΙΚΟΝΟΝΙΚΟ ΩΦΕΛΟΣ…Η ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΤΩΝ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΙΝΑΙ ΜΗΔΕΝΙΚΗ…. ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ…..ΕΧΟΥΝ ΜΙΚΡΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΑΣΤΑΘΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ…......................ΟΙ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΠΙΑ ΜΟΡΦΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ.ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΗΝ ΠΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.ΗΠΙΑ ΜΟΡΦΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΠΛΕΟΝ ΤΗΝ ΛΕΝΕ ΜΟΝΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΝΤΟΠΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ,OI ΜΚΟ ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΠΟΥΛΟΥΝ.Ο ΝΟΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ ΑΓΟΡΕΣ ΚΑΘΩΣ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΝΑ ΒΑΖΟΥΝ ΕΝΑ ΠΤΕΡΥΓΙΟ fibreglass ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΟ.....Ποτέ και πουθενά τα αιολικά πάρκα δεν μείωσαν ουσιαστικά την χρήση λιγνίτη και δεν αντικατέστησαν συμβατικές μονάδες παραγωγής ενέργειας.......

Σάββατο 27 Μαΐου 2023

ΤΑ ...ΠΡΟΕΟΡΤΙΑ

 







Η πρώτη φωτογραφία είναι από την επίθεση των ΜΑΤ στους κατοίκους ενός χωριού στην Κοζάνη, οι οποίοι διαφωνούν και αντιστέκονται στην κατασκευή φαραωνικου φωτοβολταϊκού πάρκου έξω από το χωριό τους και την καταστροφή του τόπου και της ζωής τους, όπως φαίνεται στην δεύτερη φωτό.
Οι φωτογραφίες αυτές δείχνουν πού ακριβώς οδεύει η Ελλάδα με τον νεοφιλελευθερισμό και την ιδεολογία τού πάνω από όλα το χρήμα, την οποία πρεσβεύει και υπηρετεί και επιταχύνει η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως έκανε μέχρι το 2019 η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και πιο πριν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και συνεργασίας.
Αυτά έχουν συμβεί κατά καιρούς σε πολλά άλλα μέρη, και στο εξής θα πυκνώσουν αφού η χώρα αφενός είναι αποικία χρέους και εκποιεί τα βουνά της, τα νησιά της, τους ανθρώπους της, την παραγωγική γη της στις πολυεθνικές, ονομάζοντας αυτό ανάπτυξη, επενδύσεις, θέσεις εργασίας, αφετέρου ο νεοφιλελευθερισμός και η ΝΔ τείνουν να καταστούν παντοδύναμος πολιτικός πόλος στη χώρα.
Όλα αυτά μπορεί στους σύγχρονους καταναλωτές που δεν γνωρίζουν τίποτε από φύση, φυσικούς πόρους και ιστορία του κάθε τόπου, παρά μόνο γνωρίζουν να κάθονται σε καθίσματα και να πατάνε κουμπιά καταναλώνοντας ενέργεια, να φαίνονται έργα αναγκαία, πράσινης ενέργειας, είναι όμως καταστροφικά, επειδή, παρόλο που θα μπορούσαν να γίνουν αλλιώς, γινονται φαραωνικά για να υπηρετήσουν τις πολυεθνικές και όχι τον άνθρωπο και τον τόπο, και ετσι αλλάζουν τον χαρακτήρα και τις άλλες δυνατότητες χρήσης και ανάπτυξης των τόπων, υποβαθμίζοντας και υποθηκεύοντας τη ζωή των κατοίκων και το μέλλον της χώρας.
Αν διαβάσετε τα ρεπορτάζ από αυτές τις περιοχές, θα διαπιστώσετε ότι οι μόνοι αιρετοί που στέκονται μαζι με τους κατοίκους στο πεδίο της αντίστασης είναι αυτοί των κατά τόπους συνδυασμών της Λαϊκής Συσπείρωσης και του ΚΚΕ. Αυτό συμβαίνει διότι όλοι οι άλλοι πολιτικοί χώροι, αυτοί δηλαδή που στην Βουλή εκπροσωπούνται μέχρι στιγμής από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ τείνουν να εξαφανιστούν αφού δεν έχουν πλέον κανένα λόγο ύπαρξης μιας και συμφωνούν σε όλα αυτά τα ζητήματα αρχής και οικονομικής ανάπτυξης με την νεοφιλελεύθερη δεξιά της ΝΔ που τους έχει απορροφήσει σε μεγάλο βαθμό αφού απέδειξε ότι μπορεί να είναι αποτελεσματικότερη, στερώντας τους την εκλογική τους βάση και αυτό θα λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις στις επόμενες εκλογές και στο μεσοπρόθεσμο μέλλον.
Η πολιτική κατάσταση στη μικρή ευρωπαϊκή αποικία μας δεν έχει άλλες επιλογές, ούτε την πολυτέλεια να εκφράζεται πλέον από κάποιον λεγόμενο μεσαίο χώρο. Στα τρομακτικά χρόνια της επέλασης αυτής της ερπυστριοφόρου λαίλαπας πάνω στις ζωές και στους τόπους μας, στις εποχές της πλήρους εκποίησης ανθρώπων και τόπων στο όνομα των λεγόμενων επενδύσεων, που θα καταστρέψουν τα πάντα γεμίζοντας την Ελλάδα σκουπίδια, οι πολιτικοί πόλοι είναι η ΝΔ που όλα αυτά τα προωθεί, τα επιταχύνει, τα υπηρετεί και τα ονομάζει ανάπτυξη, και το ΚΚΕ που έχει σταθερή και αταλάντευτη στάση απέναντι, πρεσβεύοντας την κοινονικοποίηση των φυσικών πόρων και τον κρατικό σχεδιασμό της βιώσιμης εκμετάλλευσης τους με βάση τις κοινωνικές ανάγκες και μόνο.
Εκεί ακριβώς βαδίζει η νεοελληνική κοινωνία και πολιτική σκηνή στα διακόσια χρόνια ζωής του νεοελληνικού κράτους. Διότι η κατάσταση έχει φτάσει πλέον στο απροχώρητο και απαιτεί από τον καθένα επιτέλους σε αυτή την ύστατη φάση να επιλέξει ξεκάθαρα το στρατόπεδο με το οποίο θα στρατευθεί. Μέσος δρόμος δεν υπάρχει πια. Τον ακύρωσε η αποικιοκρατία και ο κυνισμος του άκρατου νεοφιλελευθερισμού που πολτοποιεί ανθρώπους και φύση. Το πολιτικό δίλημμα του καθενός μας πλέον είναι ο συμβιβασμός ή η αντίσταση. Πάρτε θέση στην Ιστορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.