...ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΟΡΟΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΔΙΡΦΥΣ....ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟ ΤΟ ΩΦΕΛΟΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ... ΓIATI ΘΑ ΜΑΣ ΔΙΩΞΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ.... ΡΙΧΝΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΥΒΙΚΑ ΤΣΙΜΕΝΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ ΤΕΡΑΤΑ….ΑΠΛΩΝΟΥΝ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΚΑΛΩΔΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ…ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ,ΤΗΝ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ,ΤΗΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟ ΚΕΙ ΖΟΥΜΕ... ΔΕΝ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΑΝΕΜΟΜΥΛΟΥΣ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΛΕΝΕ….ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ….ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΝΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΟΡΟΣΕΙΡΑΣ ΤΗΣ ΔΙΡΦΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΟΥΣΙΩΤΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ…..ΑΛΟΙΩΝΟΥΝ ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΜΑΣ…ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΥΔΡΟΦΟΡΟ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΤΑ ΤΣΙΜΕΝΤΑ,ΤΑ ΚΑΛΩΔΙΑ,ΤΑ ΜΠΑΖΑ…..ΚΑΙ ΟΣΟ ΝΕΡΟ ΜΕΙΝΕΙ ΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΛΑΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΥΛΙΚΑ….ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΜΑ...…Η ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΥΚΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΗ...ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΟΝΟ 20 ΧΡΟΝΙΑ….ΟΤΑΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΜΕΝΟΥΝ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΑΙΩΝΕΣ…..ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΑΚΡΙΒH ΕΝΕΡΓΕΙΑ…ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΜΟΛΙΣ 3 ΑΤΟΜΑ…. ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ ..... ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ....Οι ΑΠΕ καταστρέφουν το περιβάλλον στο όνομα της προστασίας του…….. Ακριβαίνουν το ρεύμα……. Δεσμεύουν δημόσια γη υπέρ ιδιωτικών συμφερόντων…. Δεσμεύουν τους υδάτινους πόρους και τον εθνικό πλούτο…. Οι μόνες θέσεις εργασίας που προσφέρουν είναι στις χώρες παραγωγής…. Δεν μπορούν να τροφοδοτήσουν με αυτάρκεια ηλεκτρικό ρεύμα άρα σε καμία μείωση ρύπων δεν συμβάλλουν ……. Η επιβάρυνση είναι μόνιμη και κρατάει αιώνες…… Έχουν μικρή διάρκεια παραγωγής…… Όπου μπαίνουν οι ανεμογεννήτριες έχουμε 50% μείωση του τουρισμού….. Η ΤΑΥΤΙΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΟ ΑΠΕ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑ…..ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΟΙΚΟΝΟΝΙΚΟ ΩΦΕΛΟΣ…Η ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΤΩΝ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΙΝΑΙ ΜΗΔΕΝΙΚΗ…. ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ…..ΕΧΟΥΝ ΜΙΚΡΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΑΣΤΑΘΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ…......................ΟΙ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΠΙΑ ΜΟΡΦΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ.ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΗΝ ΠΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.ΗΠΙΑ ΜΟΡΦΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΠΛΕΟΝ ΤΗΝ ΛΕΝΕ ΜΟΝΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΝΤΟΠΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ,OI ΜΚΟ ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΠΟΥΛΟΥΝ.Ο ΝΟΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ ΑΓΟΡΕΣ ΚΑΘΩΣ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΝΑ ΒΑΖΟΥΝ ΕΝΑ ΠΤΕΡΥΓΙΟ fibreglass ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΟ.....Ποτέ και πουθενά τα αιολικά πάρκα δεν μείωσαν ουσιαστικά την χρήση λιγνίτη και δεν αντικατέστησαν συμβατικές μονάδες παραγωγής ενέργειας.......

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

ΕΠΙΣΤΟΛΗ του ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ Βουλευτή Εύβοιας του ΚΚΕ για το πρόβλημα της μόλυνσης του ΝΕΡΟΥ




ΕΠΙΣΤΟΛΗ του ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ Βουλευτή Εύβοιας του ΚΚΕ και υποψήφιου περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας με το Συνδυασμό ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ για το πρόβλημα της μόλυνσης του ΝΕΡΟΥ και γενικότερα του περιβάλλοντος στην ΑττικοΒοιωτία και την Εύβοια.

Για την ενημέρωση των κατοίκων της περιοχής

Το ΚΚΕ, οι δυνάμεις που αποτελούν και στηρίζουν τον συνδυασμό της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ στις Δημοτικές, Περιφερειακές εκλογές, από καιρό πριν με ευθύνη και αποφασιστικότητα οργάνωσαν σειρά κινητοποιήσεων κατά της αντιλαϊκής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, των βιομηχάνων και γενικότερα των μεγάλων συμφερόντων που ευθύνονται για την μετατροπή του Ασωπού ποταμού και άλλων περιοχών σε χώρους ρίψης επικίνδυνων αποβλήτων, τη μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα και τα σοβαρά προβλήματα Υγείας που αντιμετωπίζουν οι εργατικές – λαϊκές οικογένειες στην ΑττικοΒοιωτία και στην Εύβοια.
Ο αγώνας αυτός συνδυάστηκε με παρεμβάσεις στη Βουλή από τους Βουλευτές του ΚΚΕ.
Παραθέτουμε περίληψη σχετικών ερωτήσεων στη Βουλή.

1) ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
ΑΡ. ΠΡΩΤ : 6/1-10-07 (ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ)

Κείμενο ερώτησης:
Οι εξαγγελίες του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ για την περιοχή του Ασωπού ποταμού δεν ανταποκρίνονται στη σοβαρότητα αυτού του προβλήματος και δεν μπορούν να δώσουν ουσιαστική λύση. Επιδιώκουν να εκτονώσουν τη λαϊκή κατακραυγή.
Η παραπομπή των υπευθύνων βιομηχανιών στη δικαιοσύνη και η σύσταση στις αρμόδιες υπηρεσίες να εντείνουν τους ελέγχους έχουν αποδειχτεί στην πράξη αναποτελεσματικές.
Ο Υπουργός δεν εξάγγειλε την κατάργηση του χουντικού προεδρικού διατάγματος για να σταματήσει ο Ασωπός να αποτελεί ανοικτό αγωγό εργοστασιακών λυμάτων. Δεν έκανε καμιά αναφορά για την ανάταξη του υπόγειου και υπέργειου υδροφορέα της ευρύτερης περιοχής. Δεν πρότεινε καμιά άμεση λύση για την ύδρευση των οικισμών που υδρεύονται από την επικίνδυνο υδροφορέα. Δεν ανακοίνωσε κανένα μέτρο για τους αγρότες της περιοχής που αδρεύουν τα χωράφια τους από τον επικίνδυνο υδροφορέα. Δεν είπε αν οι υπεύθυνες βιομηχανίες θα πληρώσουν το κόστος ύδρευσης των οικισμών, της ανάταξης του υπόγειου και επίγειου υδροφορέα, την αποζημίωση των αγροτών κα. Δεν εξάγγειλε πρόγραμμα τοξικολογικής και γενικότερα επιδημιολογικής έρευνας στους κατοίκους της περιοχής και ειδικότερα στα παιδιά για να διαπιστωθούν τυχόν επιδράσεις στην υγεία τους. σημειώνουμε ότι εξασθενές χρώμιο και άλλες επικίνδυνες ουσίες εντοπίστηκαν στις περιοχές Οινοφύτων, Δηλεσίου, Χαλκουτσίου, Ωρωπού, της Τανάγρας, της Αυλίδας, της Θήβας κ.α.

Επειδή οποιαδήποτε καθυστέρηση ολοκληρωμένης αντιμετώπισης του προβλήματος αποτελεί συνειδητό έγκλημα σε βάρος της υγείας και της ίδιας της ζωής των κατοίκων της περιοχής ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός για τα παραπάνω που αποτελούν προτάσεις των μαζικών φορέων και των κατοίκων αυτών των περιοχών.

2) ερώτηση με αρ. πρωτ. 13389/2-6-08
(κυβέρνηση ΝΔ)

Κείμενο ερώτησης:
Η μόλυνση του νερού με εξασθενές χρώμια, ουσία τοξική και ιδιαίτερα επικίνδυνη κάνει όλο και περισσότερες περιοχές του Νομού Εύβοιας να υποφέρουν. Μετά τον Δήμο Αυλίδας, τώρα αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα και ο δήμος Ν. Αρτάκης
Τον Απρίλη του 2008 σύμφωνα με τα αποτελέσματα αναλύσεων σε δύο δείγματα από το νερό της Ν. Αρτάκης, τα νιτρικά ήταν πάνω από το όριο με αποτέλεσμα το νερό να κριθεί ακατάλληλο. Συγκεκριμένα η ποσότητα νιτρικών που βρέθηκε στο πρώτο δείγμα ήταν 57 mg/l με όριο τα 50mg/l ενώ στο δεύτερο που ακολούθησε η ποσότητα των νιτρικών εκτινάχθηκες στα 64 mg/l .
Όπως ήταν αναμενόμενο η αγορά του εμφιαλωμένου νερού έχει αυξηθεί κατακόρυφα, με αποτέλεσμα να θησαυρίζουν ορισμένες εταιρείες σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων που ήδη ακριβοπληρώνουν και το μολυσμένο νερό με υψηλά δημοτικά τέλη.


3) ερώτηση με αρ. πρωτ. 16837/27-3-09
(Κυβέρνηση ΝΔ)

Κείμενο ερώτησης:
Επανερχόμαστε και θέτουμε για μια ακόμη φορά το πρόβλημα της μόλυνσης του Ασωπού ποταμού και των τραγικών συνεπειών που έχει προκαλέσει και προκαλεί σε βάρος της υγείας και της ζωής χιλιάδων εργατικών –λαικών οικογενειών, σε βάρος του περιβάλλοντος.
Παρά το γεγονός ότι τεκμηριωμένα έχει αποδειχθεί η ύπαρξη εξασθενούς χρωμίου και άλλων επικίνδυνων καρκινογόνων ουσιών στο νερό της περιοχής.
Παρά το γεγονός ότι δηλητηριάζονται οι αγροτικές καλλιέργειες.
Παρά το γεγονός ότι εντείνεται η ανησυχία για των κατοίκων μιας μεγάλης περιοχής.
Η κυβέρνηση αρνείται να πάρει τα κατάλληλα μέτρα για να σταματήσει η ρίψη βιομη­χα­νικών αποβλήτων, αρνείται να πάρει τα κατάλληλα μέτρα αποκατάστασης της ζημιάς που έχει προκληθεί, αρνείται να εξασφαλίσει την παροχή καθαρού νερού και καταφεύγει σε διάφορους ισχυρισμούς για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.
Επί της ουσίας, τα πρόστιμα που διαφημίζει η κυβέρνηση και η λογική της Ευρωπαϊκής Ένωσης που λέει: «ο Ρυπαίνων πληρώνει», συνιστούν τρόπο διαιώνισης της ίδιας απαράδεκτης, επικίνδυνης κατάστασης που επικρατεί τόσα χρόνια επί κυβερ­νήσεων Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ καταντώντας τον Ασωπό κανάλι λυμάτων, αποβλήτων.
Μιλάμε για την υγεία και τη ζωή περίπου 250.000 κατοίκων από τη Θήβα έως τα Οινόφυτα , τον Ωρωπό έως την Αυλίδα και την ευρύτερη περιοχή της Αττικο-Βοιωτίας.
Μιλάμε για ένα περιβαλλοντικό έγκλημα.
Το ΚΚΕ παρεμβαίνει συνεχώς μέσα και έξω από τη βουλή, αναπτύσσει η συμμετέχει σε πολύμορφες δραστηριότητες και θα εντείνει τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση του προβλήματος και την προστασία της υγείας και της ζωής των κατοίκων της περιοχής.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση
Για να εξασφαλίσει άμεσα την ύδρευση των οικισμών με νερό καθαρό, με κρατική ευθύνη, χωρίς χαράτσια σε βάρος των κατοίκων.
Για να σταματήσει η μόλυνση του Ασωπού και να αποκατασταθεί η ζημιά του υδροφόρου ορίζοντα.
Για να πραγματοποιηθούν οι σχετικοί προληπτικοί έλεγχοι για την υγεία των παιδιών και γενικότερα των κατοίκων της περιοχής.
Για να πραγματοποιηθεί συστηματικός έλεγχος για τα αγροτικά και λοιπά διατροφικά προϊόντα που παράγονται στην περιοχή και να εξασφαλιστούν αποζημιώσεις για τους αγρότες που έχουν υποστεί ζημιές.
Για να ελεγχθούν όλες οι γεωτρήσεις και να δημοσιοποιηθούν τα αποτελέσματα τους.


4) ερώτηση με αρ. πρωτ. 1678/7-7-09
(Κυβέρνηση ΝΔ)

Κείμενο ερώτησης :
Αναστάτωση έχει προκαλέσει στους κατοίκους του Δήμου Μεσσαπίων και της ευρύτερης περιοχής το ενδεχόμενο να πίνουν μολυσμένο, με εξασθενές χρώμιο, νερό. Σύμφωνα με δημοσιεύματα έχουν εντοπιστεί μολυσμένες πηγές στα Ψαχνά, τη Νέα Αρτάκη και στα χωριά Δάφνη και Καστέλλα. Ενώ σύμφωνα με τις μετρήσεις του Τμήματος Γεωλογίας του Εθνικού Καποδιστριακού πανεπιστημίου Αθηνών (19-21/5/2009), έχουν εντοπιστεί μεγάλες ποσότητες ολικού και εξασθενούς χρωμίου σε γεωτρήσεις της περιοχής.
Αποτελεί κοροϊδία σε βάρος των κατοίκων το γεγονός ότι ακόμα δεν έχει δοθεί μια επίσημη απάντηση για τα ποσοστά εξασθενούς χρωμίου στο νερό της περιοχής παρά μόνο για τα ποσοστά ολικού χρωμίου, παρόλο που οι πιέσεις από τους δημότες και τους τοπικούς φορείς είναι έντονες.
Αποτελεί έγκλημα σε βάρος χιλιάδων οικογενειών το γεγονός ότι ακόμα δεν έχουν διενεργηθεί οι απαραίτητες ενέργειες που θα διασφαλίζουν ότι το νερό που πίνουν και ποτίζουν τις καλλιέργειές τους είναι ασφαλές για την υγεία.

5) ερώτηση με αρ. πρωτ. 5253/28-1-10 (κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ)

Κείμενο ερώτησης
Προκλητική στάση συνεχίζει να κρατάει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως είναι αυτό της μόλυνσης με βαρέα μέταλλα του υδροφόρου ορίζοντα της Κεντρικής Εύβοιας. Εδώ και οχτώ μήνες έχουν έρθει στη δημοσιότητα μετρήσεις του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου και του ΙΓΜΕ που πιστοποιούν πως ο υδροφόρος ορίζοντας των Δήμων Μεσσαπιών και Ν. Αρτάκης είναι μολυσμένος με εξασθενές χρώμιο, νικέλιο και άλλα βαρέα μέταλλα, τα οποία εντοπίζονται σε εξαιρετικά μεγάλες ποσότητες στο νερό (τόσο σε γεωτρήσεις όσο και στο δίκτυο ύδρευσης). Τον Οκτώβρη του 2009 αναλύσεις χώματος που πραγματοποιήθηκαν από τα εργαστήρια αναλυτικής χημείας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών έδειξαν μόλυνση και στο έδαφος της περιοχής, συγκεκριμένα στο ΔΔ Τριάδας.
Το πρόβλημα γίνεται ακόμα εντονότερο αν σκεφτεί κανείς πως μεγάλο μέρος της οικονομίας της περιοχής στηρίζεται στην αγροτική παραγωγή.
Παρά τις αντιδράσεις και τις επανειλημμένες παρεμβάσεις τόσο του ΚΚΕ όσο και φορέων της περιοχής η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ακολουθεί την τακτική της προηγούμενης κυβέρνησης της ΝΔ, βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή των κατοίκων της περιοχής.
Από τα ίδια τα γεγονότα αποδεικνύεται ότι η μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα στην Κεντρική Εύβοια, στην Αυλίδα και στην ευρύτερη περιοχή, η επικίνδυνη κατάσταση που διαιωνίζεται με τον Ασωπό ποταμό έχουν την ίδια βάση, την πολιτική που στηρίζει και υπηρετεί τα συμφέροντα των βιομηχάνων, γενικότερα τα μεγάλα συμφέροντα, την ανάπτυξη που έχει κριτήριο το κέρδος.

6) ερώτηση με αρ. πρωτ. 69/21-7-10
(κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ)

Κείμενο ερώτησης:
Το ΚΚΕ επαναφέρει το κρίσιμο θέμα της μόλυνσης και τοξικής επιβάρυνσης του υδροφόρου ορίζοντα, τονίζοντας ότι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί έχει θέση σε άμεσο κίνδυνο την υγεία και τη ζωή χιλιάδων κατοίκων της περιοχής.

Συγκεκριμένα:
η Κεντρική Εύβοια και κυρίως η ευρύτερη περιοχή της Μεσσαπίας έχει υποστεί τεράστια περιβαλλοντική ρύπανση με αποτέλεσμα ο υδροφόρος ορίζοντας πέραν της μόλυνσης έχει πλέον και τοξική επιβάρυνση αφού στο νερό σχεδόν της της περιοχής ανιχνεύονται βαρέα μέταλλα της εξασθενές χρώμιο, νικέλιο, κάδμιο, ψευδάργυρο κ.τ.λ. Μέχρι σήμερα και παρά το ότι τα αρμόδια Υπουργεία έχουν συνυπογράψει την αριθμ. Κ.Υ.Α 20488 (ΦΕΚ 747Β/30-5-2010), η οποία προσδιορίζει ανώτατο όριο εξασθενούς χρωμίου τα 3μgr/lt στο νερό του Ασωπού ποταμού παρότι υπάρχει η υπ’ αριθμ 1158/30-6-2010 δικαστική απόφαση του μονομελούς πρωτοδικείου Χαλκίδας η οποία ρητά απαγορεύει στο Δήμο Μεσσαπίων την χορήγηση νερού για οικιακή και βιομηχανική χρήση πάνω από τα 2μgr/lt, δεν έχετε λάβει κανένα μέτρο για την προστασία της ζωής και της υγείας των πολιτών.

Οι απαντήσεις των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ κρίνονται από το αποτέλεσμα, το αποτέλεσμα που δείχνει ότι το πρόβλημα διαιωνίζεται.
Οι Βιομηχανίες συνεχίζουν να ρίχνουν απόβλητα, τα μεγαλοσυμφέροντα βιάζουν το περιβάλλον. Το νερό, ο υδροφόρος ορίζοντας μολύνονται ακόμα περισσότερο, η γη δηλητηριάζεται, η Υγεία και η ζωή των κατοίκων της ΑττικοΒοιωτίας και Εύβοιας κινδυνεύει.
Η πανεπιστημιακή μελέτη που αναφέρει ότι στα Οινόφυτα, αυξήθηκαν οι θάνατοι από καρκίνο κατά 90%, το 2009, αποδεικνύει πόσο επικίνδυνη είναι η πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ αλλά και η στάση των δυνάμεων που τη στηρίζουν στην τοπική διοίκηση.
Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ συνεχίζει πιο αποφασιστικά των αγώνα και καλεί το λαό της ΑττικοΒοιωτίας και της Εύβοιας, το λαό της Στερεάς Ελλάδας να τιμωρήσει και με την ψήφο του τους υπεύθυνους αυτής της κατάστασης και να υπερψηφίσει τη ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ στις εκλογές του Νοέμβρη για να συνεχιστεί ο αγώνας πιο δυνατά και αποτελεσματικά, να αλλάξει ο συσχετισμός δύναμης και να ανοίξει ο δρόμος ανάπτυξης που θα επιλύσει το πρόβλημα της μόλυνσης του νερού και γενικότερα του περιβάλλοντος με βάση της λαϊκές ανάγκες.

Οκτωβρης 2010
Γιώργος Μαρίνος
Βουλευτής Εύβοιας του ΚΚΕ
Και Υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας
Με τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.