ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2010

Η ανακοίνωση Μπαζώτη και η απάντηση της ΓΑΙΑΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Ψαχνά 19/10/2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΠΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ¨Η ΓΑΙΑ¨
Τις τελευταίες μέρες εμφανίζονται διάφοροι περιστασιακοί δημοσιογράφοι, οι οποίοι αδίστακτα και χωρίς κανένα ίχνος ευαισθησίας απέναντι στους δημότες κυρίως της Μεσσαπίας, αναφορικά με την υγεία των πολιτών ασχολούνται με το σύλλογο ¨ΓΑΙΑ¨ και τους υποψήφιους για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, χωρίς καμία αναστολή τουλάχιστον απέναντι στους αναγνώστες.
Για να βάλουμε τα πράγματα στην θέση τους και με κύριο γνώμονα την σωστή ενημέρωση των κατοίκων της Μεσσαπίας που επί χρόνια πίνουν καρκινογόνο νερό, δηλώνουμε τα ακόλουθα:
• Όλοι οι σύλλογοι και φορείς που συμμετέχουν στην κίνηση για την εξασφάλιση υγιεινού και πόσιμου νερού στον κόσμο, προχώρησαν στην κατάθεση αίτησης ασφαλιστικών μέτρων κατά του Προέδρου της ΔΕΥΑΜ, ο οποίος είναι και Δήμαρχος. Ο Πρόεδρος Πρωτοδικών Χαλκίδος, δικαίωσε απόλυτα τους συλλόγους προς έκπληξη κάποιων που τάχα κόπτονται για τα κοινά.
• Σύμφωνα με τους υφιστάμενους θεσμούς, οι σύλλογοι έπρεπε να προχωρήσουν σε τακτική αγωγή εντός 60 ημερών, προκειμένου να έχει ισχύ η απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων και αυτό έγινε.
• Οι σύλλογοι ως Επιτροπή Φορέων και Πολιτών Μεσσαπίας δεν στράφηκαν εναντίον προσώπων αλλά κατά θεσμικών οργάνων που με τις πράξεις και παραλήψεις τους, ανάγκαζαν τους πολίτες και τα μικρά παιδιά να πίνουν καρκινογόνο εξασθενές χρώμιο.
• Από τον αγώνα αυτό των πολιτών όπως αυτοί εκφράζονται μέσα από τους συλλόγους, κάποιοι ¨σφύριζαν¨ ¨αμέριμνοι¨ και είχαν συμπτωματικά χάσει την ακοή τους.
• Αν κάποιοι, έστω και όψιμα ανησύχησαν για το νερό στην Μεσσαπία είναι αν όχι επιπολαιότητα τουλάχιστον αστειότητα να μιλάνε σήμερα όταν επί 2 χρόνια αφού δεν ήξεραν γιατί δεν ρώταγαν.
• Ως σύλλογος δεν είχαμε και ούτε έχουμε προσωπικές αντεκλίσεις με κανένα και απαιτούμε ανάλογη συμπεριφορά από όλους που θέλουν να έχουν άποψη για τα κοινά και ενδιαφέρον για τον τόπο.
Αυτό που ζητούσαμε από την πρώτη στιγμή ήταν και είναι η εξασφάλιση υγιεινού πόσιμου νερού για όλους, αυτός είναι ο στόχος μας και αυτό εξήγγειλε η Υπουργός ΠΕΚΑ με την ευκαιρία της επίσκεψής της στα Ψαχνά.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΧΑΣΑΝΔΡΑΣ


Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣΚΟΥΝΤΕΡΙ 2018