...ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΟΡΟΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΔΙΡΦΥΣ....ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟ ΤΟ ΩΦΕΛΟΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ... ΓIATI ΘΑ ΜΑΣ ΔΙΩΞΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ.... ΡΙΧΝΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΥΒΙΚΑ ΤΣΙΜΕΝΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ ΤΕΡΑΤΑ….ΑΠΛΩΝΟΥΝ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΚΑΛΩΔΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ…ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ,ΤΗΝ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ,ΤΗΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟ ΚΕΙ ΖΟΥΜΕ... ΔΕΝ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΑΝΕΜΟΜΥΛΟΥΣ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΛΕΝΕ….ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ….ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΝΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΟΡΟΣΕΙΡΑΣ ΤΗΣ ΔΙΡΦΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΟΥΣΙΩΤΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ…..ΑΛΟΙΩΝΟΥΝ ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΜΑΣ…ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΥΔΡΟΦΟΡΟ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΤΑ ΤΣΙΜΕΝΤΑ,ΤΑ ΚΑΛΩΔΙΑ,ΤΑ ΜΠΑΖΑ…..ΚΑΙ ΟΣΟ ΝΕΡΟ ΜΕΙΝΕΙ ΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΛΑΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΥΛΙΚΑ….ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΜΑ...…Η ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΥΚΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΗ...ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΟΝΟ 20 ΧΡΟΝΙΑ….ΟΤΑΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΜΕΝΟΥΝ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΑΙΩΝΕΣ…..ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΑΚΡΙΒH ΕΝΕΡΓΕΙΑ…ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΜΟΛΙΣ 3 ΑΤΟΜΑ…. ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ ..... ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ....Οι ΑΠΕ καταστρέφουν το περιβάλλον στο όνομα της προστασίας του…….. Ακριβαίνουν το ρεύμα……. Δεσμεύουν δημόσια γη υπέρ ιδιωτικών συμφερόντων…. Δεσμεύουν τους υδάτινους πόρους και τον εθνικό πλούτο…. Οι μόνες θέσεις εργασίας που προσφέρουν είναι στις χώρες παραγωγής…. Δεν μπορούν να τροφοδοτήσουν με αυτάρκεια ηλεκτρικό ρεύμα άρα σε καμία μείωση ρύπων δεν συμβάλλουν ……. Η επιβάρυνση είναι μόνιμη και κρατάει αιώνες…… Έχουν μικρή διάρκεια παραγωγής…… Όπου μπαίνουν οι ανεμογεννήτριες έχουμε 50% μείωση του τουρισμού….. Η ΤΑΥΤΙΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΟ ΑΠΕ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑ…..ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΟΙΚΟΝΟΝΙΚΟ ΩΦΕΛΟΣ…Η ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΤΩΝ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΙΝΑΙ ΜΗΔΕΝΙΚΗ…. ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ…..ΕΧΟΥΝ ΜΙΚΡΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΑΣΤΑΘΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ…......................ΟΙ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΠΙΑ ΜΟΡΦΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ.ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΗΝ ΠΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.ΗΠΙΑ ΜΟΡΦΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΠΛΕΟΝ ΤΗΝ ΛΕΝΕ ΜΟΝΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΝΤΟΠΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ,OI ΜΚΟ ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΠΟΥΛΟΥΝ.Ο ΝΟΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ ΑΓΟΡΕΣ ΚΑΘΩΣ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΝΑ ΒΑΖΟΥΝ ΕΝΑ ΠΤΕΡΥΓΙΟ fibreglass ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΟ.....Ποτέ και πουθενά τα αιολικά πάρκα δεν μείωσαν ουσιαστικά την χρήση λιγνίτη και δεν αντικατέστησαν συμβατικές μονάδες παραγωγής ενέργειας.......

Τρίτη 5 Απριλίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ¨Η ΓΑΙΑ¨










ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΡΙΒΙΕΣ



Στο site¨ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΠΙΑΣ¨ (messapia-news) με έκπληξη διαβάσαμε δημοσίευμα του Κου Ιωάννη Ρουσόδημου: ¨ Ο Πρόεδρος του Περιβαλλοντικού Συλλόγου ¨ Η ΓΑΙΑ¨ Νίκος Χασάνδρας, επισκέφτηκε με τμήμα της Επιθεώρησης Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, το χώρο της γεώτρησης στην Καταβόθρα, προκειμένου να σταματήσει η συνέχιση της γεώτρησης¨.


Και βέβαια κατά την προσφιλή του μέθοδο και χωρίς ίχνος ευαισθησίας, καθωσπρεπισμού, δεοντολογίας και σεβασμού στο συνάνθρωπο αλλά και την αντικειμενική ενημέρωση που οφείλει σύμφωνα με το νόμο και την ηθική, προχώρησε και σε αρθρογραφία με κρίσεις και απόψεις, πάντα βέβαια όπως επικαλείται ¨ κατόπιν αξιόπιστων πληροφοριών του¨.

Μάλιστα με τη γνωστή τακτική του προχώρησε και σε κριτική για την αξιωματική αντιπολίτευση η οποία υιοθέτησε τέτοιου είδους μεθοδολογία (sic).

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου ¨ ΓΑΙΑ¨ που όλα αυτά τα χρόνια έχει επιδείξει ευαισθησία τόσο για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών όσο και για την προστασία του περιβάλλοντος, είναι από τους πρώτους που με θέσεις, απόψεις, επιμονή και πρωτοβουλίες διεκδικεί συλλογικά το αναφαίρετο και εύλογο δικαίωμα για παροχή υγιεινού και επαρκούς νερού οικιακής χρήσης.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας και όχι για να δοθεί απάντηση σε κοινούς συκοφάντες και ανεύθυνους κονδυλοφόρους, γνωρίζουμε σε όλους τα γεγονότα.

Ο Σύλλογος ¨ΓΑΙΑ¨ από το έτος 2009 έχει καταγγείλει αθρόα ανόρυξη γεωτρήσεων που έχει πραγματοποιήσει η εταιρεία ΛΑΡΚΟ δίπλα από το κοινοτικό Διαμέρισμα Σταυρός του Δήμου μας.

Η αρμόδια υπηρεσία της Δ/νσης Υδατικών Πόρων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος και όχι η Δ/νση Περιβάλλοντος, επιτέλους και ύστερα από σωρεία εγγράφων, επισκέφτηκε σήμερα (5/4/2011) το χώρο ανόρυξης των γεωτρήσεων παρουσία εκπροσώπων της εταιρείας ΛΑΡΚΟ, του Προέδρου του Σταυρού και του Προέδρου της ¨ΓΑΙΑ¨ για τη διαπίστωση του γεγονότος.

Καμία άλλη επίσκεψη και σε κανένα άλλο μέρος δεν πραγματοποιήθηκε τουλάχιστον παρουσία του Προέδρου της ¨ΓΑΙΑ¨.

Κατόπιν τούτων που επειδή ο συγκεκριμένος δήθεν δημοσιογράφος κατ΄ επανάληψη συκοφαντεί και ψευδολογεί σε βάρος του Συλλόγου και κατ΄ επέκταση του Προέδρου Νικολάου Χασάνδρα, ο Σύλλογος θα προχωρήσει σε μηνυτήρια αναφορά προς την Δικαιοσύνη.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ





Ανακοίνωση- Ιωάννης Ρουσόδημος: Απάντηση στην ανακοίνωση του Νίκου Χασάνδρα





Μετά τη χθεσινή ανακοίνωση του κου Χασάνδρα και σε όσα αυτή αναφέρεται εναντίον μου, οφείλω να δώσω τις απαραίτητες εξηγήσεις, προκειμένου να αποκατασταθεί η αλήθεια και από κει και πέρα ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του. Ευθύνες τις οποίες σε ότι με αφορά πάντα αναλαμβάνω, τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. Όπως συμβαίνει πάντα στο χώρο της ενημέρωσης, οι πληροφορίες τρέχουν με μεγάλη ταχύτητα. Πολλές φορές πέφτουμε θύματα αυτής της ταχύτητας, προκειμένου να ενημερώσουμε τους αναγνώστες, για τα γεγονότα που τρέχουν γύρω τους και τα οποία τους αφορούν. Έτσι λοιπόν στο προχθεσινό δημοσίευμα με τίτλο "Σταμάτησαν την γεώτρηση στην Καταβόθρα", όπου σαφώς αναφερόμουν στο πρόσωπο του κου Χασάνδρα, φερόμενου ως υπαίτιου για αυτό το γεγονός, πράγματι αναγνωρίζω ότι αυτό δεν συνέβη και το γιατί δεν συνέβη το αναφέρω σε άλλο δημοσίευμα εχθές με τίτλο "Συνεχίζονται οι γεωτρήσεις στην Καταβόθρα", όπου σε αυτό εξηγείται τι πραγματικά έγινε στην προκειμένη περίπτωση.



Αναλαμβάνοντας όπως είπα και πιο πάνω τις ευθύνες μου, λέω ειλικρινώς ότι καμία πρόθεση δεν είχα να κατηγορήσω τον κο Χασάνδρα και να τον συκοφαντήσω, μιας και οι πληροφορίες που είχαμε ήταν ελλιπείς με αποτέλεσμα στο συγκεκριμένο θέμα να εκτεθούμε απέναντί του. Πράγματι ο κος Χασάνδρας, βρισκόμενος καθοδόν με τους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος, δεν επισκέφθηκε την συγκεκριμένη γεώτρηση και τα όσα αναφέρει στην ανακοίνωσή του είναι πλήρως αληθή.



Αυτά σε ότι αφορά το συγκεκριμένο θέμα, γιατί από κει και πέρα η ανακοίνωσή του επεκτείνεται με χαρακτηρισμούς στο πρόσωπό μου, οι οποίοι είναι επιεικώς απαράδεκτοι, υβριστικότατοι και προϊόν εμπάθειας, η οποία πηγάζει από πολιτικά αίτια και κριτήρια. Με αποκαλεί αναίσχυντο συκοφάντη και ότι ήλθε η ώρα να κάτσω στο σκαμνί. Έτσι με περιγράφει στην ανάρτηση που έχει κάνει στο blog του συλλόγου, όπου είναι πρόεδρος. Μάλιστα σε σημείο της ανακοίνωσής του καταλήγοντας λέει: "Κατόπιν τούτων που επειδή ο συγκεκριμένος δήθεν δημοσιογράφος κατ΄ επανάληψη συκοφαντεί και ψευδολογεί σε βάρος του Συλλόγου και κατ΄ επέκταση του Προέδρου Νικολάου Χασάνδρα, ο Σύλλογος θα προχωρήσει σε μηνυτήρια αναφορά προς την Δικαιοσύνη."



Και εδώ έχω να κάνω τις εξής παρατηρήσεις: Με αποκαλεί δήθεν δημοσιογράφο. Κύριε Χασάνδρα ουδέποτε είπα ότι είμαι δημοσιογράφος, είπα ότι είμαι υπεύθυνος του messapia-news, έχει διαφορά το ένα θέμα από το άλλο. Αναφέρει: "Συκοφαντεί και ψευδολογεί εις βάρος του Συλλόγου και κατ' επέκταση του προέδρου Νικολάου Χασάνδρα." Ένας άνθρωπος ο οποίος αναλαμβάνει τις ευθύνες του για αυτά τα οποία γράφει, πως είναι δυνατόν να συκοφαντεί και α ψευδολογεί και ποιά είναι η κατ' επανάληψη ενέργειά μου εις βάρος του κου Χασάνδρα και του Συλλόγου. Ποιά είναι τα δημοσιεύματα και που υπάρχουν με τα οποία κατ' επανάληψη συκοφαντώ το Σύλλογο Γαία και τον Πρόεδρό του. Θέλω να μου τα βρει και να υπογράφονται από εμένα.



Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσής του με εγκαλεί για προσφιλή μου μέθοδο ότι χωρίς ίχνος ευαισθησίας και καθωσπρεπισμού καθώς δεοντολογίας και σεβασμού στο συνάνθρωπο αλλά και χωρίς ηθική, συμπεριφέρομαι. Παρατηρήσεις, οι οποίες δεν ισχύουν, μιας και όλοι γνωρίζουν, και ειδικά αυτοί που πρέπει να γνωρίζουν, το αν διέπομαι από ηθική, δεοντολογία, αξιοπρέπεια και αξιοπιστία.



Αντιθέτως με τον κο Χασάνδρα, ο οποίος δημόσια με αποκαλεί λαμόγιο και συχνά αναφερόμενος μπροστά σε συνεργάτες μου, φίλους μου και συγγενείς μου αναφέρεται στο πρόσωπό μου, με την λέξη "έχει απλωμένο χέρι, τα 'παιρνε και τα παίρνει. Για αυτό και γράφει έτσι". Προσβάλλοντας την προσωπικότητά μου, το ήθος μου, αλλά πολύ περισσότερο την οικογενειακή μου, την επαγγελματική μου και επιχειρηματική μου υπόσταση. Πρόσφατα μάλιστα ενώπιον συνεργάτη μου αλλά και ενώπιον Δημοτικών Συμβούλων της Αντιπολίτευσης επανέλαβε τον χαρακτηρισμό ότι τα "παίρνω", όπως αυτό μου επιβεβαιώθηκε για πολλοστή φορά.



Αλήθεια κύριε Χασάνδρα, μπορείτε να μου πείτε κατά πρόσωπο από ποιόν τα παίρνω και πότε τα πήρα;



Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσής του με εγκαλεί διότι μέσα από το ανωτέρω δημοσίευμα, προχώρησα σε κριτική, προς τον συνδυασμό της μείζονος αντιπολίτευσης. Γεγονός που με πείθει όλο και περισσότερο, ότι από την πλευρά της Δημοτικής αξιωματικής αντιπολίτευσης, πηγάζουν ευθύνες για τα όσα μεθοδευμένα εκτοξεύονται εναντίον μου σε δημόσιους χώρους και κατ ιδίαν συζητήσεις από το Δημοτικό Σύμβουλο και στέλεχός του κο Νίκο Χασάδρα.



Το γεγονός ότι ασκώ δριμύτατη κριτική (όταν χρειάζεται), στην αξιωματική αντιπολίτευση και το γεγονός ότι διαφωνώ κάθετα μαζί τους (και αυτό είναι αναφαίρετο δικαίωμά μου) στα όσα πολλές φορές προτάσσουν, αλλά και στον τρόπο με τον οποίο ασκούν την αντιπολιτευτική τους κριτική στα πλαίσια του Δήμου, με πείθει όλο και περισσότερο ότι πίσω από την ανακοίνωση του κου Χασάνδρα, που σε ότι αφορά τα όσα συνέβησαν την συγκεκριμένη ημέρα είναι πλήρως δικαιολογημένη και στα σημεία που επισήμανα, βρίσκεται σε εξέλιξη σχέδιο δίωξής μου και μάλιστα πολιτικής, με απώτερο σκοπό το messap;ia-news να πάψει να εκπέμπει.



Τέλος, κύριε Χασάνδρα εάν με το συγκεκριμένο δημοσίευμά μου προσέβαλλα το πρόσωπό σας, τον τίτλο σας στο σύλλογο Γαία, έχω το σθένος να σας ζητήσω συγγνώμη. Το ίδιο όμως οφείλετε να κάνετε και σεις, αποκαθιστώντας το όνομά μου σε όλους αυτούς, που με έχετε περιγράψει όπως προανέφερα, διότι σε διαφορετική περίπτωση, επιφυλάσσομαι και εγώ με τη σειρά μου, για κάθε νόμιμο δικαίωμά μου, το οποίο απορρέει από αυτή την δημόσια και όχι μόνο συμπεριφορά σας. Εγώ ως όφειλα, ως υπεύθυνος του messaia-news αποκατέστησα την αλήθεια και τώρα είναι η σειρά σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Σύσκεψη με σκοπό να παρθούν αποφάσεις σχετικά με την εγκατάσταση αιολικών πάρκων στην Δίρφυ και στο Ξηροβούνι θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Τετάρτη 20 Μαρτίου στις 18:30 το απόγευμα στο Ξενοδοχείο “Στενή” στην Άνω Στενή

  Σύσκεψη με σκοπό να παρθούν αποφάσεις σχετικά με την εγκατάσταση αιολικών πάρκων στην Δίρφυ και στο Ξηροβούνι θα πραγματοποιηθεί την επόμε...