...ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΟΡΟΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΔΙΡΦΥΣ....ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟ ΤΟ ΩΦΕΛΟΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ... ΓIATI ΘΑ ΜΑΣ ΔΙΩΞΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ.... ΡΙΧΝΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΥΒΙΚΑ ΤΣΙΜΕΝΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ ΤΕΡΑΤΑ….ΑΠΛΩΝΟΥΝ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΚΑΛΩΔΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ…ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ,ΤΗΝ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ,ΤΗΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟ ΚΕΙ ΖΟΥΜΕ... ΔΕΝ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΑΝΕΜΟΜΥΛΟΥΣ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΛΕΝΕ….ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ….ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΝΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΟΡΟΣΕΙΡΑΣ ΤΗΣ ΔΙΡΦΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΟΥΣΙΩΤΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ…..ΑΛΟΙΩΝΟΥΝ ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΜΑΣ…ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΥΔΡΟΦΟΡΟ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΤΑ ΤΣΙΜΕΝΤΑ,ΤΑ ΚΑΛΩΔΙΑ,ΤΑ ΜΠΑΖΑ…..ΚΑΙ ΟΣΟ ΝΕΡΟ ΜΕΙΝΕΙ ΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΛΑΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΥΛΙΚΑ….ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΜΑ...…Η ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΥΚΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΗ...ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΟΝΟ 20 ΧΡΟΝΙΑ….ΟΤΑΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΜΕΝΟΥΝ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΑΙΩΝΕΣ…..ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΑΚΡΙΒH ΕΝΕΡΓΕΙΑ…ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΜΟΛΙΣ 3 ΑΤΟΜΑ…. ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ ..... ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ....Οι ΑΠΕ καταστρέφουν το περιβάλλον στο όνομα της προστασίας του…….. Ακριβαίνουν το ρεύμα……. Δεσμεύουν δημόσια γη υπέρ ιδιωτικών συμφερόντων…. Δεσμεύουν τους υδάτινους πόρους και τον εθνικό πλούτο…. Οι μόνες θέσεις εργασίας που προσφέρουν είναι στις χώρες παραγωγής…. Δεν μπορούν να τροφοδοτήσουν με αυτάρκεια ηλεκτρικό ρεύμα άρα σε καμία μείωση ρύπων δεν συμβάλλουν ……. Η επιβάρυνση είναι μόνιμη και κρατάει αιώνες…… Έχουν μικρή διάρκεια παραγωγής…… Όπου μπαίνουν οι ανεμογεννήτριες έχουμε 50% μείωση του τουρισμού….. Η ΤΑΥΤΙΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΟ ΑΠΕ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑ…..ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΟΙΚΟΝΟΝΙΚΟ ΩΦΕΛΟΣ…Η ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΤΩΝ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΙΝΑΙ ΜΗΔΕΝΙΚΗ…. ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ…..ΕΧΟΥΝ ΜΙΚΡΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΑΣΤΑΘΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ…......................ΟΙ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΠΙΑ ΜΟΡΦΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ.ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΗΝ ΠΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.ΗΠΙΑ ΜΟΡΦΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΠΛΕΟΝ ΤΗΝ ΛΕΝΕ ΜΟΝΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΝΤΟΠΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ,OI ΜΚΟ ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΠΟΥΛΟΥΝ.Ο ΝΟΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ ΑΓΟΡΕΣ ΚΑΘΩΣ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΝΑ ΒΑΖΟΥΝ ΕΝΑ ΠΤΕΡΥΓΙΟ fibreglass ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΟ.....Ποτέ και πουθενά τα αιολικά πάρκα δεν μείωσαν ουσιαστικά την χρήση λιγνίτη και δεν αντικατέστησαν συμβατικές μονάδες παραγωγής ενέργειας.......

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2022

Αειφόρος Ανάπτυξη Λιγότερο Αναπτυγμένων Περιοχών


 Tην Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 11.00 μ.μ. – 13.30 μ.μ. στη Χαλκίδα (Αίθουσα Περιφερειακού Συμβουλίου, Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας) -Λεωφ. Χαϊνά 93, Χαλκίδα- στο πλαίσιο του Ερευνητικού Έργου (ΑΕΙ) «Αειφόρος Ανάπτυξη Λιγότερο Αναπτυγμένων Περιοχών με τη Δημιουργία Νέων Τουριστικών Πόρων και Προϊόντων μέσω Ανάλυσης, Τεκμηρίωσης, Μοντελοποίησης, Διαχείρισης και Διατήρησης Πολιτιστικού Αποθέματος με χρήση Εφαρμογών ΤΠΕ», της Γενικής Γραμματείας Έρευνας Καινοτομίας (Α.Π.ΕΥΔΕ-ΕΤΑΚ 2976/17.06.2021) στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» ΕΣΠΑ 2014-2020, στον Τομέα προτεραιότητας Πολιτισμός – Τουρισμός και Δημιουργικές Βιομηχανίες με συντονιστή το ΕΜΠ, με Επιστημονικά Υπεύθυνη την Ομότιμη Καθηγήτρια ΕΜΠ & Μέλος ΔΕ ΤΕΕ κα Μοροπούλου Αντωνία σε συνεργασία με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας με τον Πρόεδρό του κο Στασινό Γιώργο πραγματοποιήθηκε: Σύσκεψη-συζήτηση εργασίας με θέμα : «Αειφόρος Ανάπτυξη της Κεντρικής και Βόρειας Εύβοιας με την Δημιουργία Νέων Τουριστικών Πόρων και Προϊόντων μέσω Ανάλυσης, Τεκμηρίωσης, Μοντελοποίησης, Διαχείρισης και Διατήρησης Πολιτιστικού Αποθέματος με χρήση Εφαρμογών των Τεχνολογιών της Πληροφορικής» που μεταδόθηκε ζωντανά μέσω livestreaming από το σύνδεσμο https://www.youtube.com/watch?v=KKHTxPx_t_k. Συζητήθηκαν οι προτάσεις του πρόγραμματος ΑΕΙ για την αειφόρο ανάπτυξη της Εύβοιας .


Καλωσόρισαν ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Εύβοιας, κος Κώστας Λάππας και ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κος Φάνης Σπανός. Την έναρξη κήρυξε ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, κος Γιώργος Στασινός. Την εισήγηση του ΑΕΙ παρουσίασε η Επιστημονικά Υπεύθυνη του προγράμματος, Ομότιμη Καθηγήτρια ΕΜΠ & Μέλος ΔΕ Τ.Ε.Ε., κα Αντωνία Μοροπούλου.
Οι προτάσεις του προγράμματος για την αειφόρο ανάπτυξη της Εύβοιας, δίνουν έμφαση στον εναλλακτικό, τον πολιτιστικό, το φυσιολατρικό, το θαλάσσιο- αλιευτικό τουρισμό και τον αγροτουρισμό. Παρουσιάστηκαν εναλλακτικές διαδρομές στην Κεντρική και Βόρεια Εύβοια με στόχο την ανάδειξη της ιστορίας της περιοχής από την προϊστορική ως τη σύγχρονη εποχή, των παραδοσιακών οικισμών τη δημιουργία μικρών αγροτουριστικών καταλυμάτων και την προώθηση νέων καλλιεργειών και του φυσικού περιβάλλοντος με αξιοποίηση των σύγχρονων τεχνολογιών της πληροφορικής και παράλληλη προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς. Η Εφόρος Αρχαιοτήτων Ευβοίας κα Αγγελική Σίμωσι, παρουσίασε τα μνημεία, τους τόπους και τα έργα του ΥΠΠΟΑ στην Εύβοια που βρίσκονται σε συνέργεια με τους σχεδιασμούς του ΑΕΙ. Έμφαση δόθηκε στην ανάπλαση της βιομηχανικής κληρονομιάς που συνδέεται με τα λατομεία λευκόλιθου την επανάχρηση των βιομηχανικών κτηρίων εξόρυξης στο Πήλι και τη δημιουργία περιβαλλοντικού πάρκου στα πρώην λατομεία λευκολίθου στο Παρασκευόρεμα. Η εισήγηση, προκειμένου να δημιουργηθεί τουριστική ροή, εστιάζει στην αξιοποίηση του νέου οδικού άξονα που έχει προγραμματιστεί για την άμεση σύνδεση της Αθήνας με τη Βόρεια Εύβοια και με συμπληρωματικά οδικά έργα που θα διευρύνουν τα πλεονεκτήματα της σύνδεσης αυτής σε όλη την περιοχή της Κεντρικής και Βόρειας Εύβοιας καθώς και στις αναγκαίες λιμενικές υποδομές για την καλύτερη διασύνδεσή της Εύβοιας με τις Σποράδες, στην πρόταση για δημιουργία νέων μαρίνων με στόχο την προσέλκυση θαλάσσιου τουρισμού καθώς και για τον εκσυγχρονισμό και τη μικτή χρήση αλιευτικών καταφυγίων. Η κα Μοροπούλου, παρουσίασε τα συστήματα γεωγραφικών πληροφοριών και την αναπτυξιακή πλατφόρμα για την Εύβοια, για τα οποία τα απαραίτητα στοιχεία θα συγκεντρωθούν απ’το π.τ. ΤΕΕ Εύβοιας. Ο Γενικός Διευθυντής του ΙΤΕΠ, καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου κος Γιώργος Πετράκος τέλος, υπογράμμισε τη σημασία δημιουργίας επαρκών καταλυμάτων για τους επισκέπτες της Μονής Οσίου Δαυίδ, της Μονής Αγίου Ιωάννη Ρώσσου καθώς και την επαναλειτουργία του Δασικού Χωριού στους Παπάδες και του καταφυγίου στη Στενή, και επιφυλάχθηκε για την πλήρη παρουσίαση της πρότασης του ΙΤΕΠ μαζί με την Ένωση Ξενοδόχων στη Βόρεια Εύβοια.

Εκ μέρους της Κυβέρνησης, για την υλοποίηση των σχεδιασμών αυτών τοποθετήθηκαν ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτής Εύβοιας κος Σίμος Κεδίκογλου, ο οποίος παρουσίασε το σύνολο των έργων και χρηματοδοτήσεων για την Εύβοια λαμβάνοντας υπόψιν και τις προτάσεις της επιτροπής για την «Ανασυγκρότηση της Βόρειας Εύβοιας», υπογραμμίζοντας τις νέες προοπτικές που δημιουργεί ο θαλάσσιος- αλιευτικός τουρισμός και τα υδατοδρόμια ενώ ο Γ.Γ. Μεταφορών του ΥΠΟΜΕΔΙ κος Γιάννης Ξιφαράς υπογράμμισε τις δυνατότητες συμβολής στα συμπληρωματικά οδικά δίκτυα και με την ενίσχυση της ηλεκτροκίνησης. Στο διάλογο που ακολούθησε συμμετείχαν ο Δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων κος Γιώργος Ψαθάς, ο πρόεδρος της Ένωσης των Ξενοδόχων Εύβοιας κος Μίλτος Χέλμης, ο πρόεδρος του ΕΒΕ Εύβοιας κος Γιάννης Γεροντίδης, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου κος Γιάννης Κοτρογιάννης ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Εξωστρέφειας Στερεάς Ελλάδας, κος Βαγγέλης Κούκουζας, ενώ παρέστησαν ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης κος Γιώργος Κελαϊδίτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών, κος Δημήτρης Βουδάνος και ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Αθλητισμού κος Κώστας Γαλάνης. Τοποθετήθηκαν επίσης οι μηχανικοί Σταύρος Καμαριώτης, μέλος του Προεδρείου της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ, ο Παναγιώτης Παντελαίος, τέλος μέλος δοιικούσας ΤΕΕ, ο Γιάννης Κυριάκης, πρόεδρος αντιπροσωπείαςς ΤΕΕ Εύβοιας, οι Γιάννης Ρούσος, τέως μέλος αντιπροσωπείας ΤΕΕ, Σπύρος Βασιλείου, μηχανικός και πρόεδρος ιδιοκτητών ιστιοφόρων, ο Γιώργος Κωστόπουλος απ’το Δήμο Διρφύων Μεσσαπίων και η Μαρία Μονσελά απ’το Δήμο Χαλκιδέων.

Έμφαση δόθηκε από όλους στην ανάγκη εκπαίδευσης του ανθρώπινου δυναμικού της Εύβοιας και δημιουργίας ειδικών χρηματοδοτικών εργαλείων για την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας στην Εύβοια και ιδιαίτερα των νέων καθώς και συντονισμού όλων των δράσεων για την ενεργοποίηση της τοπικής κοινωνίας που αποτελεί εγγύηση υλοποίησης του σχεδίου ανάπτυξης.

Φώτο: H τοποθέτηση του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κου Σίμου Κεδίκογλου. Στο προεδρείο από αριστερά προς τα δεξιά ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κος Φάνης Σπανός, ο πρόεδρος του π.τ. ΤΕΕ Εύβοιας, κος Κώστας Λάππας, ο πρόεδρος του ΤΕΕ, κος Γιώργος Στασινός, η Επιστημονικά Υπεύθυνη του ΑΕΙ, ομ. Καθ., κα Αντωνία Μοροπούλου και ο Γ. Γ. Μεταφορών, κος Γιάννης Ξιφαράς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.