...ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΟΡΟΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΔΙΡΦΥΣ....ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟ ΤΟ ΩΦΕΛΟΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ... ΓIATI ΘΑ ΜΑΣ ΔΙΩΞΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ.... ΡΙΧΝΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΥΒΙΚΑ ΤΣΙΜΕΝΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ ΤΕΡΑΤΑ….ΑΠΛΩΝΟΥΝ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΚΑΛΩΔΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ…ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ,ΤΗΝ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ,ΤΗΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟ ΚΕΙ ΖΟΥΜΕ... ΔΕΝ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΑΝΕΜΟΜΥΛΟΥΣ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΛΕΝΕ….ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ….ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΝΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΟΡΟΣΕΙΡΑΣ ΤΗΣ ΔΙΡΦΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΟΥΣΙΩΤΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ…..ΑΛΟΙΩΝΟΥΝ ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΜΑΣ…ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΥΔΡΟΦΟΡΟ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΤΑ ΤΣΙΜΕΝΤΑ,ΤΑ ΚΑΛΩΔΙΑ,ΤΑ ΜΠΑΖΑ…..ΚΑΙ ΟΣΟ ΝΕΡΟ ΜΕΙΝΕΙ ΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΛΑΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΥΛΙΚΑ….ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΜΑ...…Η ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΥΚΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΗ...ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΟΝΟ 20 ΧΡΟΝΙΑ….ΟΤΑΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΜΕΝΟΥΝ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΑΙΩΝΕΣ…..ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΑΚΡΙΒH ΕΝΕΡΓΕΙΑ…ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΜΟΛΙΣ 3 ΑΤΟΜΑ…. ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ ..... ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ....Οι ΑΠΕ καταστρέφουν το περιβάλλον στο όνομα της προστασίας του…….. Ακριβαίνουν το ρεύμα……. Δεσμεύουν δημόσια γη υπέρ ιδιωτικών συμφερόντων…. Δεσμεύουν τους υδάτινους πόρους και τον εθνικό πλούτο…. Οι μόνες θέσεις εργασίας που προσφέρουν είναι στις χώρες παραγωγής…. Δεν μπορούν να τροφοδοτήσουν με αυτάρκεια ηλεκτρικό ρεύμα άρα σε καμία μείωση ρύπων δεν συμβάλλουν ……. Η επιβάρυνση είναι μόνιμη και κρατάει αιώνες…… Έχουν μικρή διάρκεια παραγωγής…… Όπου μπαίνουν οι ανεμογεννήτριες έχουμε 50% μείωση του τουρισμού….. Η ΤΑΥΤΙΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΟ ΑΠΕ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑ…..ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΟΙΚΟΝΟΝΙΚΟ ΩΦΕΛΟΣ…Η ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΤΩΝ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΙΝΑΙ ΜΗΔΕΝΙΚΗ…. ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ…..ΕΧΟΥΝ ΜΙΚΡΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΑΣΤΑΘΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ…......................ΟΙ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΠΙΑ ΜΟΡΦΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ.ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΗΝ ΠΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.ΗΠΙΑ ΜΟΡΦΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΠΛΕΟΝ ΤΗΝ ΛΕΝΕ ΜΟΝΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΝΤΟΠΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ,OI ΜΚΟ ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΠΟΥΛΟΥΝ.Ο ΝΟΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ ΑΓΟΡΕΣ ΚΑΘΩΣ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΝΑ ΒΑΖΟΥΝ ΕΝΑ ΠΤΕΡΥΓΙΟ fibreglass ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΟ.....Ποτέ και πουθενά τα αιολικά πάρκα δεν μείωσαν ουσιαστικά την χρήση λιγνίτη και δεν αντικατέστησαν συμβατικές μονάδες παραγωγής ενέργειας.......

Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Επιστολή του Νίκου Χασάνδρα στα Διρφυακά Νέα.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΤΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ


ΤΑ ΔΙΡΦΥΑΚΑ ΝΕΑ

Εκδότη και Δ/ντή


Κο Ιωάννη Γιαννούκο

Στενή Ευβοίας



Αγαπητέ Γιάννη,

Διαβάζω με προσοχή, αγάπη και ενδιαφέρον την εφημερίδα ¨ΔΙΡΦΥΑΚΑ ΝΕΑ¨ που εκδίδεις και κατά την ταπεινή μου άποψη αποτελεί στολίδι και γίνεται πεδίο προβληματισμού, κρίσης και αναζήτησης της ιστορίας του πολιτισμού, της εθνικής μας ταυτότητας, των πολιτικών αξιών και γενικά των αρχών που διαχρονικά πρέπει να διέπουν την κοινωνία μας.


Σήμερα που αμφισβητούνται οι ιδέες, τα σύμβολα, η καταγωγή μας, η ιστορία, η κοινωνική συνοχή, σήμερα που η χώρα μαστίζεται με την χειρότερη από το τέλος του εμφυλίου πολέμου οικονομική κρίση και ο λαός χειμάζεται από την ανεργία, τον κομματικό και κυβερνητικό αμοραλισμό, είναι μια όαση παρηγοριάς η δική σου αρθρογραφία στα κοινά δρώμενα.

Δυστυχώς από την μεταπολίτευση και δώθε τα κόμματα που διαχρονικά κυβέρνησαν την πατρίδα μας κυριολεκτικά μας άφησαν παρακαταθήκη ¨καμένη γη¨.

Φαίνεται όμως ότι δεν τελείωσαν ως τώρα το ¨θεάρεστο¨ έργο τους και για τούτο επιχειρούν με οποιοδήποτε τρόπο να γκρεμίσουν ότι ετοιμόρροπο, άφησαν από την παιδεία, την οικονομία, την κοινωνική συνοχή και τον πλούτο αυτής της ταλαίπωρης πατρίδας.

Απροκάλυπτα πλέον και ενώ μας οδήγησαν στο χείλος του γκρεμού, τώρα δολοφονούν και την ελπίδα που από παράδοση και μεγαλοπρέπεια είχε ο ελληνικός λαός.

Κυριολεκτικά σήμερα μπορούμε να πούμε ότι ¨ΠΩΛΕΙΤΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ¨ αφού όπως σωστά επισημαίνεις έχουν δρομολογηθεί οι ζυμώσεις και πιθανώς να έχουν επεξεργαστεί τα σχέδια του ξεπουλήματος, τόσο της δημόσιας περιουσίας μέσω του μνημονίου, όσο και της ιδιωτικής μέσω του τραπεζικού συστήματος.

Και βέβαια δημόσια περιουσία δεν είναι μόνο οι ΔΕΚΟ, η γη και τα ακίνητα γενικά, αλλά είναι οι θάλασσες, τα νησιά μας, ο ήλιος, τα δάση, ο ορυκτός πλούτος και η πολιτιστική-ιστορική μας παράδοση.

Αντί να δώσουν κίνητρα και ρευστότητα στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, τις νέες και τους νέους για την δημιουργία θέσεων εργασίας μέσα κυρίως από την αυτοαπασχόληση σε διάφορους τομείς του πρωτογενούς και τριτογενούς τομέα της οικονομίας, χορηγούν γενναία ποσά και παρέχουν εγγυήσεις στο μεταπρατικό τραπεζικό σύστημα το οποίο με την σειρά του ¨βοηθάει¨ τους μεγαλοκαταθέτες να αποσύρουν σε ξένες τράπεζες τα χρήματά τους.

Αντί να μιλήσουν για την πραγματική οικονομία αυτού του τόπου και να δώσουν κίνητρα για ουσιαστικές επενδύσεις και ανάπτυξη, κόβουν τις συντάξεις, διακόπτουν τα επιδόματα των χαμηλοσυνταξιούχων, πετσοκόβουν τους μισθούς και τα επιδόματα των εργαζομένων και αποψιλώνουν τις εργασιακές σχέσεις.

Είναι λοιπόν ουτοπία να ελπίζουμε πως αυτοί που κατέστρεψαν τον τόπο και δεν πήγε κανένας τους φυλακή, τώρα θα φτιάξουν την Ελλάδα.



Με φιλικούς χαιρετισμούς





Νίκος Χασάνδρας

Οικονομολόγος

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων

Καστέλλα Ευβοίας




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.