...ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΟΡΟΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΔΙΡΦΥΣ....ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟ ΤΟ ΩΦΕΛΟΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ... ΓIATI ΘΑ ΜΑΣ ΔΙΩΞΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ.... ΡΙΧΝΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΥΒΙΚΑ ΤΣΙΜΕΝΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ ΤΕΡΑΤΑ….ΑΠΛΩΝΟΥΝ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΚΑΛΩΔΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ…ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ,ΤΗΝ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ,ΤΗΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟ ΚΕΙ ΖΟΥΜΕ... ΔΕΝ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΑΝΕΜΟΜΥΛΟΥΣ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΛΕΝΕ….ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ….ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΝΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΟΡΟΣΕΙΡΑΣ ΤΗΣ ΔΙΡΦΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΟΥΣΙΩΤΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ…..ΑΛΟΙΩΝΟΥΝ ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΜΑΣ…ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΥΔΡΟΦΟΡΟ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΤΑ ΤΣΙΜΕΝΤΑ,ΤΑ ΚΑΛΩΔΙΑ,ΤΑ ΜΠΑΖΑ…..ΚΑΙ ΟΣΟ ΝΕΡΟ ΜΕΙΝΕΙ ΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΛΑΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΥΛΙΚΑ….ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΜΑ...…Η ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΥΚΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΗ...ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΟΝΟ 20 ΧΡΟΝΙΑ….ΟΤΑΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΜΕΝΟΥΝ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΑΙΩΝΕΣ…..ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΑΚΡΙΒH ΕΝΕΡΓΕΙΑ…ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΜΟΛΙΣ 3 ΑΤΟΜΑ…. ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ ..... ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ....Οι ΑΠΕ καταστρέφουν το περιβάλλον στο όνομα της προστασίας του…….. Ακριβαίνουν το ρεύμα……. Δεσμεύουν δημόσια γη υπέρ ιδιωτικών συμφερόντων…. Δεσμεύουν τους υδάτινους πόρους και τον εθνικό πλούτο…. Οι μόνες θέσεις εργασίας που προσφέρουν είναι στις χώρες παραγωγής…. Δεν μπορούν να τροφοδοτήσουν με αυτάρκεια ηλεκτρικό ρεύμα άρα σε καμία μείωση ρύπων δεν συμβάλλουν ……. Η επιβάρυνση είναι μόνιμη και κρατάει αιώνες…… Έχουν μικρή διάρκεια παραγωγής…… Όπου μπαίνουν οι ανεμογεννήτριες έχουμε 50% μείωση του τουρισμού….. Η ΤΑΥΤΙΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΟ ΑΠΕ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑ…..ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΟΙΚΟΝΟΝΙΚΟ ΩΦΕΛΟΣ…Η ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΤΩΝ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΙΝΑΙ ΜΗΔΕΝΙΚΗ…. ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ…..ΕΧΟΥΝ ΜΙΚΡΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΑΣΤΑΘΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ…......................ΟΙ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΠΙΑ ΜΟΡΦΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ.ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΗΝ ΠΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.ΗΠΙΑ ΜΟΡΦΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΠΛΕΟΝ ΤΗΝ ΛΕΝΕ ΜΟΝΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΝΤΟΠΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ,OI ΜΚΟ ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΠΟΥΛΟΥΝ.Ο ΝΟΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ ΑΓΟΡΕΣ ΚΑΘΩΣ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΝΑ ΒΑΖΟΥΝ ΕΝΑ ΠΤΕΡΥΓΙΟ fibreglass ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΟ.....Ποτέ και πουθενά τα αιολικά πάρκα δεν μείωσαν ουσιαστικά την χρήση λιγνίτη και δεν αντικατέστησαν συμβατικές μονάδες παραγωγής ενέργειας.......

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

ΕΤΕΛΕΣΘΗΣΑΝ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΕΝΟΡΙΑΚΟΥ Ι. Ν. ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΚΑΤΩ ΣΤΕΝΗΣ





Την Κυριακή των Αγίων Πάντων 19 Ιουνίου 2011 ετελέσθησαν με λαμπρότητα τα Εγκαίνια του Ι. Ν. Αγίας Τριάδος Κάτω Στενής από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο.



Στη συνέχεια, δημοσιεύουμε το χρονικό των Εγκαινίων, όπως το κατέγραψε ο ίδιος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος, στο ειδικό βιβλίο των Εγκαινίων των Ιερών Ναών της Ιεράς Μητροπόλεως (στην δημοσίευση τηρούμε το μονοτονικό σύστημα γραφής, ενώ το πρωτότυπο είναι σε πολυτονικό):



«Τη Κυριακή των Αγίων Πάντων, 19η του μηνός Ιουνίου 2011, χάριτι του Πανοικτίρμονος Θεού, ετέλεσα τόν εγκαινισμόν του, το παλαι ανεγερθέντος και προσφάτως εκ βάθρων ανακαινισθέντος, Ιερού Ναού της Αγίας και Ομοουσίου και Ζωοποιού και Αδιαιρέτου Τριάδος της Ενορίας Κάτω Στενής, τη αιτήσει του οικείου Εκκλησιαστικού Συμβουλίου.



Αφ’ εσπέρας και περί ώραν 7 μ.μ. εγένετο πάνδημος υποδοχή των υπό της ταπεινότητός μου μεταφερθέντων Ιερών αποτμημάτων Ιερών λειψάνων του αγίου Ιερομάρτυρος Πέτρου Αλεξανδρείας και των αγίων Νεομαρτύρων Γεωργίου του Χίου και Κωνσταντίνου του Υδραίου εις την είσοδον της Στενής. Ακολούθως ετελέσθη Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, με ομιλία του Επισκόπου, περί Ιερού Ναού και των εγκαινίων Αυτού.







Τη επαύριον ετελέσθησαν, κατά την προβλεπομένην εκκλησιαστικήν τάξιν, τα εγκαίνια, συλλειτουργούντων των: 1) Αρχιμ. Νικοδήμου Ευσταθίου – Πρωτοσυγκέλλου, 2) Αρχιμ. Τιμοθέου Μπαϊμπάκη – Ιεροκήρυκος, 3) Αρχιμ. Ιωάννου Καραμούζη – Ιεροκήρυκος, 4) Πρωτ. Κωνσταντίνου Παπαγεωργίου – Αρχιερατικού Επιτρόπου Διρφύων και Εφημερίου του Ι. Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Άνω Στενής, 5) Πρωτ. Βασιλείου Ντελέκου – Εφημερίου Γλυφάδος Διρφύων, Αιδ. Ιερέως Γεωργίου Τσουνή – Εφημερίου Κάτω Στενής και 7) Διακόνου Μεθοδίου Φουντούλη και βοηθούντος του αιδεσιμ. Ιερέως Χρυσοβαλάντη Φιλντίση – Εφημερίου του Ι. Ν. Αγ. Ταξιαρχών Χαλκίδος.



Ο άγιος Πρωτοσύγκελλος π. Νικόδημος εξηγούσε τα τελούμενα, ενώ ιεροπρεπέστατα έψαλλον οι εκ της Ενορίας ταύτης καταγόμενοι αυτάδελφοι, υιοί του αειμνήστου Ιερέως Πέτρου Σιμιτζή, κ. Σπυρίδων Σιμιτζής – Καθηγητής Μουσικής, Πρωτοψάλτης του Ι. Ν. Αγίου Νικολάου Χαλκίδος και δωρητής του Ι. Ναού της Αγίας Τριάδος και κ. Κωνσταντίνος Σιμιτζής, μετά των βοηθών των.



Ο εκ των συνοδών μου και συνεργάτης μου κ. Χρήστος Φεφέκος, όπως πάντοτε, μετά ζήλου μεγάλου, επερώτα, γεγονυία τη φωνή, το· «τις εστίν ούτος ο Βασιλεύς της δόξης;» κ.λπ.



Πλην των ανωτέρω Κληρικών, εις τον Εσπερινόν έλαβον μέρος και οι Εφημέριοι Καθενών, Αμφιθέας και Λούτσης, π. Ιωάννης Κετσετζής, π. Κωνσταντίνος Σίδερης και π. Ευάγγελος Γκιάλπης, αντιστοίχως.



Εις την τελετήν παρευρέθησαν μεταξύ άλλων η Βουλευτής κ. Ουρανία Παπανδρέου, ο Δήμαρχος κ. Ιωάννης Μπουροδήμος μετά μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, οι υπάλληλοι της Αποστολικής Διακονίας κ. Ευάγγελος Μαρινόπουλος και Χρήστος Παλασκώνης και πλήθος κόσμου. Μετεδόθησαν δε αι Ιεραί Ακολουθίαι υπό του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς ημών Μητροπόλεως.



Εις το τέλος της Θείας Λειτουργίας απένειμα το οφφίκιον του Σακελλαρίου εις τον Εφημέριον της Ενορίας π. Γεώργιον Τσουνήν και εκάλεσα τα παρευρισκόμενα παιδάκια της Ενορίας ν’ αποκαλύψουν την αναμνηστικήν πλάκαν, εντοιχισμένην εις την είσοδον του Ι. Ναού.



Εις άπαντας τους εκκλησιασθέντας προσεφέρθησαν ευλογίαι των εγκαινίων, εικονίδια της Αγ. Τριάδος και γλυκίσματα, ενώ παρετέθη και τράπεζα εις το Εστιατόριον του κ. Ντουμάνη εις Άνω Στενήν.



Δοξάζοντες τον Θεόν, επί τη ευφροσύνη ταύτη, ανεχωρήσαμεν έκαστος εις τα ίδια, ευχόμενοι ο Ιερός ούτος Ναός να μείνη ασάλευτος εις τον αιώνα και δεδοξασμένος εν Αυτώ, ημείς δε να εορτάσωμεν θεαρέστως την των εγκαινίων ανάμνησιν.



Τον Πατέρα προσκυνήσωμεν και τον Υιόν δοξολογήσωμεν και το Πανάγιον ομού πάντες Πνεύμα ανυμνήσωμεν· Κράζοντες και λέγοντες Παναγία Τριάς σώσον πάντας ημάς!



Της Τρισηλίου Θεότητος ταπεινός διάκονος και λάτρης



ο τελέσας



+ο Χαλκίδος Χρυσόστομος»







ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Σύσκεψη με σκοπό να παρθούν αποφάσεις σχετικά με την εγκατάσταση αιολικών πάρκων στην Δίρφυ και στο Ξηροβούνι θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Τετάρτη 20 Μαρτίου στις 18:30 το απόγευμα στο Ξενοδοχείο “Στενή” στην Άνω Στενή

  Σύσκεψη με σκοπό να παρθούν αποφάσεις σχετικά με την εγκατάσταση αιολικών πάρκων στην Δίρφυ και στο Ξηροβούνι θα πραγματοποιηθεί την επόμε...