ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2011

Εορτή της Συνάξεως του Αρχαγγέλου Γαβριήλ.Στις 12 και13 Ιουλίου, στην Κάτω Στενή, στον Ιερό Ναό των Αγίων Ταξιαρχών, τελέστηκε εσπερινός και Θεία Λειτουργία αντίστοιχα, εορτάζοντας την σύναξη του Αρχαγγέλου Γαβριήλ.
Η ιερά αυτή εκδήλωση γίνεται κάθε χρόνο εδώ και μια πενταετία και έχει θεσπισθεί από τον εφημέριο της Κάτω Στενής π. Γεώργιο Τσουνή. Και κάθε φορά φιλοξενείται Ιερά Εικόνα ή Ιερά Λείψανα.Αυτή τη φορά φιλοξενήθηκε η εικόνα της Παναγίας Χιλιαδούς η οποία φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Μακρυμάλλη.
Την παραμονή 12 Ιουνίου τελέστηκε εσπερινός όπου χοροστάτησαν οι:
Γεώργιος Τσουνής (Κάτω Στενή)
Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου (Άνω Στενή)
Ιωάννης Θεοδωρακόπουλος (Άγιος Ταξιάρχης Χαλκίδος)
Χρυσοβαλάντης Φιλντίσης (Άγιος Ταξιάρχης Χαλκίδος)
Κετσετζής Ιωάννης (Καθενοί)
Σίδερης Κωνσταντίνος (Αμφιθέα)
Βασίλειος Μπισμπιρούλας (Πούρνος)
Χριστόδουλος Μάνιας (Άγιος Νεκτάριος Χαλκίδος)
Και ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Μακρυμάλλη π. Ιάκωβος, ο οποίος συνόδευε και την Αγία Εικόνα.
Ακολούθησε λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και στη συνέχεις, με το πέρας του εσπερινού σερβιρίστηκε στους πιστούς ευλογημένο φαγητό (κρέας με μανέστρα)
Την επομένη μέρα 13 Ιουλίου τελέστηκε Θεία Λειτουργία.

Ο εφημέριος της Κάτω Στενής Γεώργιος Τσουνής ευχαριστεί θερμά τους ιερείς, τους ψάλτες, τους επιτρόπους, όσους πρόσφεραν κρέας και ότι άλλο χρειάστηκε για την Παρασκευή του φαγητού, αυτούς που μαγείρεψαν το φαγητό, καθώς και όλους τους πιστούς που στα τελευταία πέντε χρόνια που έχει καθιερωθεί αυτή η θρησκευτική εκδήλωση είναι πάντα παρόντες δείχνοντας έτσι το βαθύ θρησκευτικό συναίσθημα που τους διακατέχει και την αγάπη τους για την εκκλησία.

ΣΚΟΥΝΤΕΡΙ 2018