...ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΟΡΟΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΔΙΡΦΥΣ....ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟ ΤΟ ΩΦΕΛΟΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ... ΓIATI ΘΑ ΜΑΣ ΔΙΩΞΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ.... ΡΙΧΝΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΥΒΙΚΑ ΤΣΙΜΕΝΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ ΤΕΡΑΤΑ….ΑΠΛΩΝΟΥΝ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΚΑΛΩΔΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ…ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ,ΤΗΝ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ,ΤΗΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟ ΚΕΙ ΖΟΥΜΕ... ΔΕΝ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΑΝΕΜΟΜΥΛΟΥΣ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΛΕΝΕ….ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ….ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΝΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΟΡΟΣΕΙΡΑΣ ΤΗΣ ΔΙΡΦΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΟΥΣΙΩΤΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ…..ΑΛΟΙΩΝΟΥΝ ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΜΑΣ…ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΥΔΡΟΦΟΡΟ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΤΑ ΤΣΙΜΕΝΤΑ,ΤΑ ΚΑΛΩΔΙΑ,ΤΑ ΜΠΑΖΑ…..ΚΑΙ ΟΣΟ ΝΕΡΟ ΜΕΙΝΕΙ ΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΛΑΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΥΛΙΚΑ….ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΜΑ...…Η ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΥΚΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΗ...ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΟΝΟ 20 ΧΡΟΝΙΑ….ΟΤΑΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΜΕΝΟΥΝ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΑΙΩΝΕΣ…..ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΑΚΡΙΒH ΕΝΕΡΓΕΙΑ…ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΜΟΛΙΣ 3 ΑΤΟΜΑ…. ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ ..... ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ....Οι ΑΠΕ καταστρέφουν το περιβάλλον στο όνομα της προστασίας του…….. Ακριβαίνουν το ρεύμα……. Δεσμεύουν δημόσια γη υπέρ ιδιωτικών συμφερόντων…. Δεσμεύουν τους υδάτινους πόρους και τον εθνικό πλούτο…. Οι μόνες θέσεις εργασίας που προσφέρουν είναι στις χώρες παραγωγής…. Δεν μπορούν να τροφοδοτήσουν με αυτάρκεια ηλεκτρικό ρεύμα άρα σε καμία μείωση ρύπων δεν συμβάλλουν ……. Η επιβάρυνση είναι μόνιμη και κρατάει αιώνες…… Έχουν μικρή διάρκεια παραγωγής…… Όπου μπαίνουν οι ανεμογεννήτριες έχουμε 50% μείωση του τουρισμού….. Η ΤΑΥΤΙΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΟ ΑΠΕ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑ…..ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΟΙΚΟΝΟΝΙΚΟ ΩΦΕΛΟΣ…Η ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΤΩΝ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΙΝΑΙ ΜΗΔΕΝΙΚΗ…. ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ…..ΕΧΟΥΝ ΜΙΚΡΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΑΣΤΑΘΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ…......................ΟΙ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΠΙΑ ΜΟΡΦΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ.ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΗΝ ΠΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.ΗΠΙΑ ΜΟΡΦΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΠΛΕΟΝ ΤΗΝ ΛΕΝΕ ΜΟΝΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΝΤΟΠΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ,OI ΜΚΟ ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΠΟΥΛΟΥΝ.Ο ΝΟΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ ΑΓΟΡΕΣ ΚΑΘΩΣ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΝΑ ΒΑΖΟΥΝ ΕΝΑ ΠΤΕΡΥΓΙΟ fibreglass ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΟ.....Ποτέ και πουθενά τα αιολικά πάρκα δεν μείωσαν ουσιαστικά την χρήση λιγνίτη και δεν αντικατέστησαν συμβατικές μονάδες παραγωγής ενέργειας.......

Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Ηλεκτρονική εξυπηρέτηση στο Δήμο Διρφύων.

Πότε επιτέλους θα σεβαστούν τον πολίτη και τα χρήματα του κράτους;


Πριν μια δεκαετία η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε να υποστηρίξει οικονομικά την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και του ίντερνετ στη δημόσια διοίκηση και αυτοδιοίκηση και διέθεσε για το σκοπό αυτό στα κράτη-μέλη δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.
Εφαρμόστηκε λοιπόν στη χώρα το γνωστό Γ΄ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης το οποίο προέβλεπε τη συγχρηματοδότηση έργων που αφορούσαν την ανάπτυξη υποδομών δικτύων και σύνδεσης υπολογιστών μέσω του ίντερνετ.
Ο σκοπός ήταν ο πολίτης να μπορεί να επικοινωνεί ηλεκτρονικά με τις υπηρεσίες του Δήμου για την υποβολή των αιτημάτων, την έκδοση παραστατικών, την ανταλλαγή αλληλογραφίας, την παρακολούθηση προκυρήξεων και γενικά την ενημέρωσή του σε θέματα ενδιαφέροντος. Η διαδικασία αυτή είναι πολύ σημαντική γιατί συμβάλει στην εξυπηρέτηση του πολίτη χωρίς αυτός να προσέρχεται στα γραφεία των υπαλλήλων και χωρίς να εξαρτάται από τη διάθεση ή την προαίρεση της υπηρεσίας για να εξυπηρετηθεί.
Μπορεί λοιπόν ο δημότης που είναι στον Θεολόγο και έχει τον υπολογιστή στο σπίτι του, να μπει στο ίντερνετ (σε ένα δίκτυο δηλαδή) να καλέσει το Δήμο (μέσω της ιστοσελίδας και όπως θα έκανε με το τηλέφωνο), και να εξυπηρετηθεί. Αυτό μπορεί να το κάνει χωρίς να απαιτείται να μετακινηθεί από το σπίτι του, να φάει όλη τη μέρα και να χάσει το μεροκάματο, στέλνοντας το αίτημά του ακόμη και εκτός ωραρίου των υπαλλήλων του Δήμου. Βλέποντας ο υπάλληλος το αίτημα στον υπολογιστή του μπορεί να τον εξυπηρετήσει στέλνοντας στο σπίτι του το παραστατικό ή την πληροφορία που ζητά ο πολίτης.
Αυτή η διαδικασία είναι και η ουσία της περίφημης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης τόσο σημαντικής έννοιας ώστε η κυβέρνηση να αλλάξει το όνομα του Υπουργείου Εσωτερικών σε Υπουργείο Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Ας πάμε λοιπόν στα δικά μας ώστε να αξιολογήσουμε την απόδοση του Δήμου Διρφύων στο θέμα αυτό. Από το 2002 ξεκίνησε μια συνολική προσπάθεια από την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας να καταρτίσει προγράμματα ώστε αρχικά να κατασκευαστούν τα υπογειοποιημένα δίκτυα (οπτικών ινών) για τη σύνδεση των Δήμων με το κέντρο και μεταξύ τους και στη συνέχεια ο κάθε Δήμος κατασκεύασε την ιστοσελίδα του και οργάνωσε την υλικοτεχνική του υποδομή ώστε να γίνει επιτέλους το όραμα της ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης του πολίτη πραγματικότητα.
Πέρσι σε μια συζήτηση με δημοτικό σύμβουλο του Μπουροδήμου του επεσήμανα ότι έχουμε καθυστερήσει στο θέμα αυτό ως δήμος και με διαβεβαίωνε ότι θα κατασκευαστεί ιστοσελίδα του δήμου ώστε οι πολίτες να ενημερώνονται και να εξυπηρετούνται ηλεκτρονικά.
Πράγματι κατασκευάστηκε μια ιστοσελίδα για το δήμο το αποτέλεσμα όμως είναι αποκαρδιωτικό. Εάν κάποιος επισκεφθεί τη διεύθυνση (είναι www.dirfion.gr) θα καταλάβει ότι πρόκειται για μια εντελώς πρόχειρη και φτηνή δουλειά που έχει γίνει από μη επαγγελματία. Η ιστοσελίδα ενημερωμένη δεν είναι, αιτήσεις και παραστατικά δεν έχει, ενημέρωση για προκηρύξεις δεν έχει. Όποιο και σύνδεσμο να πατήσεις δεν έχει καμία εγγραφή είναι δηλαδή ένα άδειο κουτί!
Προσπάθησα επανειλημμένα να εγγραφώ χρήστης, να τους τα πω από τον υπολογιστή πριν τα βγάλω στην εφημερίδα, ξεκίνουσα την διαδικασία και όταν έφτανα στην καταχώρηση των στοιχείων μου η σελίδα με πέταγε εκτός (προφανώς λόγω σφαλμάτων).
Η κατάσταση δηλαδή είναι για γέλια και για κλάματα μαζί. Για κάποιον δε που γνωρίζει το κόστος τέτοιων εργασιών δεν θα την κοστολογούσε πάνω από 500 ευρώ.
Το θέμα όμως είναι ότι για την κατασκευή της δόθηκαν αρκετές χιλιάδες ευρώ από το Γ΄ Κοινοτικό Πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το κράτος.

Για να συνεχίσω και με τα υπόλοιπα καμώματά τους προσέξτε τα παρακάτω. Παράλληλα ο δήμος πήρε κονδύλια για την εγκατάσταση ασύρματου δικτύου ιντερνετ στο δημαρχείο, το οποίο ποτέ δεν λειτούργησε σωστά, γιατί παρουσιάζει συνεχώς βλάβες. Και αυτό δεν μπορεί να μου το αρνηθεί κανείς γιατί το σπίτι μου είναι δίπλα στο δημαρχείο και ποτέ ο υπολογιστής μου δεν «βλέπει» το σήμα του Δήμου. Εάν θέλει ο κος Μπουροδήμος μιας και έχω εγκαταστήσει ο ίδιος στο σπίτι μου ασύρματο δίκτυο (όπως και οι περισσότεροι στη Στενή σπίτια και μαγαζιά!!) αφού δεν μπορούσαμε να τους περιμένουμε και να μας κοροϊδεύουν, να του δώσω τους κωδικούς να μπαίνει στο δικό μου δίκτυο αφού αυτό που έστησε στο δήμο δε λειτουργεί.

Για να δούμε όμως τι κονδύλια δόθηκαν από το κράτος ώστε να γίνουν τα σχετικά έργα και να μπορεί και ο πολίτης να εξυπηρετείται. Σας αναφέρω τα κονδύλια που εγκρίθηκαν, και έχουν ανακοινωθεί:
- Προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού για τη δημιουργία Κέντρου Πρόσβασης στο διαδίκτυο του Δήμου Διρφύων………………….........................................12352 ευρώ.
- Προμήθεια και εγκατάσταση δικτυακού εξοπλισμού και επέκτασης πληροφοριακών συστημάτων ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης πολιτών του Δήμου Διρφύων……………………………………………………………………25148 ευρώ.

Που πήγαν αυτά τα χρήματα; ποιος τα πήρε; ποια εταιρεία είναι αυτή που ανέλαβε την υλοποίηση των συμβάσεων έργου; ποια επιτροπή έκανε την παραλαβή των έργων; γιατί σίγουρα αυτό που τόλμησαν να ανεβάσουν στο ίντερνετ και η απόδοση του ασύρματου δικτύου, δεν δικαιολογούν τα κονδύλια που διατέθηκαν για το σκοπό αυτό.
Δηλαδή ξοδεύτηκαν τόσα πολλά χρήματα για να μπορεί ο δίρφυος πολίτης να επικοινωνεί ηλεκτρονικά με το δήμο και να εξυπηρετείται και το αποτέλεσμα είναι μια τρύπα στο νερό.
Αυτό είναι το όραμα που έχει ο κος Μπουροδήμος για τον ηλεκτρονικό δήμο, ο οποίος τώρα θα γίνει πιο μεγάλος αφού θα συνενωθούμε με τα Μεσσάπια; Τρομάρα μας εδώ δεν μπορούμε στα μικρά και θέλουμε και τα μεγάλα!

Πόσο επίκαιρα είναι τα λόγια ενός παλιού τραγουδιού του Γιάννη του Μηλιώκα. Σας τα θυμίζω να ξεσκάσετε λίγο με όλα αυτά που γίνονται και μας έχουν αγανακτήσει:

Τσίρκο παράγκα φίρμα γκρέκα, τέμπο μουργέλα, αγγαρεία,
γκράντε μαέστρο καλαμπόρτζο, ράτσα μπαρούφα ομελέτα η ιστορία…
Μασκαρά γκρέκο μασκαρά, μασκαρά γκρέκο μασκαρά…

Μάτσο αμάκα καπιτάλε, σκάρτο τανάλια πολιτσία,
φράγκο ρεζέρβα φαλιμέντο, περκέ μανζτάρε σοσιαλίστε κομπανία…
Μασκαρά γκρέκο μασκαρά, μασκαρά γκρέκο μασκαρά…

Σβέλτα μαντόνα μανιβέλα, φρένο στραπάτσο καραμπόλα,
μόδα, καβάλα, ντόλτσε βίτα, τρόμπα, φιγούρα, σαχλαμάρα και άρπα κόλλα!


Γιώργος Ντούρμας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Σύσκεψη με σκοπό να παρθούν αποφάσεις σχετικά με την εγκατάσταση αιολικών πάρκων στην Δίρφυ και στο Ξηροβούνι θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Τετάρτη 20 Μαρτίου στις 18:30 το απόγευμα στο Ξενοδοχείο “Στενή” στην Άνω Στενή

  Σύσκεψη με σκοπό να παρθούν αποφάσεις σχετικά με την εγκατάσταση αιολικών πάρκων στην Δίρφυ και στο Ξηροβούνι θα πραγματοποιηθεί την επόμε...