ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Κυριακή, 22 Αυγούστου 2010

Τι σημαίνει «άξιος»;

«Μόνο άξιοι στην Αυτοδιοίκηση» είναι ο τίτλος του κύριου άρθρου στην προχτεσινή «Καθημερινή» όπου σημειώνεται πως «η Αττική και η Αθήνα αξίζουν μια σοβαρή διοίκηση...». Τι θέλει να μας πει δηλαδή η γνωστή εφημερίδα; Οτι τα λαϊκά προβλήματα πολλαπλασιάζονται διαρκώς λόγω ανάξιων πολιτικών; 'Η μήπως ότι είναι αποτέλεσμα «κακών», «κουτών», εν πάση περιπτώσει «αποτυχημένων» επιλογών, η αύξηση της ανεργίας, η εμπορευματοποίηση της Υγείας, ο εγκλωβισμός χιλιάδων εργατικών οικογενειών σε τσιμεντουπόλεις, η επιβολή άγριων φόρων; Γιατί αν δεν κάνουμε λάθος, όλα αυτά γράφονται και ξαναγράφονται ξεκάθαρα σε κάθε μνημόνιο, νόμο, συμφωνία στα οποία καταλήγουν οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου αναζητώντας τρόπους να κρατάνε γεμάτα τα κρατικά ταμεία για λογαριασμό των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Τι σημαίνει τελικά άξιος πολιτικός; Είναι το ίδιο το περιεχόμενο αυτής της φράσης για τον εργάτη και το ίδιο για τον επιχειρηματία; Γιατί ενώ για τον δεύτερο άξιος είναι όποιος ικανοποιεί όσα απαιτεί η ενίσχυση της κερδοφορίας του (π.χ. να επιδοτεί ή να φοροαπαλλάσσει τους επιχειρηματίες της περιοχής) για τον πρώτο είναι όποιος εφαρμόζει μέτρα που υπηρετούν τα λαϊκά συμφέροντα.

http://kontodespoti.blogspot.com/

Την Τρίτη 11 του μηνός συνεδριάζει το Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Παρακαλείσθε να προσέλθετε σε δημόσια τακτική συ νεδρίαση του ∆ημοτικού Συμβουλίου του ∆ήμου ∆ιρφύων – Μεσσαπίων, που θα...