ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2011

Σε μνήμη Χαράλαμπου και Μαργαρίτας Κορώνη

 ΔΙΡΦΥΑΚΑ ΝΕΑ


Δεν είναι πλέον κοντά μας ο Χαράλαμπος και η Μαργαρίτα Κορώνη.

Την 1-5-1995 απεβίωσε ο Χαράλαμπος και στις 5-5-2006 η Μαργαρίτα.

Η εκταφή έγινε στις 25-9-2010

Ο Χαράλαμπος γεννήθηκε το 1923 και ήταν γιος του Ανδρέα Κορώνη και της Παρασκευής Καλαμάρα και η Μαργαρίτα γεννήθηκε το 1918 και ήταν κόρη του Λάμπρου Θάνου και της Βασιλικής.

Παντρεύτηκαν το 1942 και απέκτησαν τέσσερα παιδιά, τον Ανδρέα, τον Λάμπρο, το Θανάση και την Παρασκευή.


Ο Ανδρέας παντρεύτηκε με την Παναγιώτα Τσώκου από τον Πάλιουρα και απέκτησαν δύο παιδιά, τον Χαράλαμπο και τον Ευάγγελο.

Ο Λάμπρος παντρεύτηκε με την Βασιλική Βλάχου από το Μίστρο και απέκτησαν δύο παιδιά, τη Μαργαρίτα και τον Χαράλαμπο.

Η Παρασκευή παντρεύτηκε τον Ευάγγελο Καρλατήρα από τη Στενή και απέκτησαν δύο παιδιά, την Αναστασία και τον Κωνσταντίνο.

Ο Χαράλαμπος ασχολήθηκε με την Γεωργία, εργάστηκε σαν ρετσινάς και βιομηχανικός εργάτης στην εταιρεία Τσαούσογλου.

Η σύζυγός του Μαργαρίτα ασχολείτο με τα οικιακά και το μεγάλωμα των παιδιών, αλλά παράλληλα ήταν βοηθός και συμπαραστάτης του άνδρα της σε κάθε είδους εργασία ή απασχόληση γεωργική, όπως άλλωστε όλες οι γυναίκες του χωριού εκείνη την εποχή.

Ο Χαράλαμπος ήταν ένας άνθρωπος φιλήσυχος, ευγενικός, εργατικός και καλός οικογενειάρχης Προσπαθούσε να τα έχει με όλους καλά και ήταν αγαπητός από τους συμπατριώτες του.

Η Μαργαρίτα, μια γυναίκα της εποχής που κοιτούσε τη δουλειά της και πάντα είχε να πει έναν καλό λόγο για όλους και για όλες. Απέφευγε τις προστριβές με τις συμπατριώτισές της και προσπαθούσε να είναι αξιοπρεπής στην κοινωνία και να μεγαλώσει με όσο γίνεται καλύτερο τρόπο τα παιδιά της.’

16 χρόνια λείπει από κοντά μας ο Χαράλαμπος και 5 χρόνια η Μαργαρίτα.

Σήμερα αν ζούσαν θα καμάρωναν για τα παιδιά τους τα 6 εγγόνια και τα 5 διγέγγονά τους., που ακόμα τους θυμούνται και τους αγαπούν.

Την Τρίτη 11 του μηνός συνεδριάζει το Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Παρακαλείσθε να προσέλθετε σε δημόσια τακτική συ νεδρίαση του ∆ημοτικού Συμβουλίου του ∆ήμου ∆ιρφύων – Μεσσαπίων, που θα...