ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Κυριακή, 15 Μαΐου 2011

Επιστολή του Νίκου Χασάνδρα στα Διρφυακά Νέα.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΤΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ


ΤΑ ΔΙΡΦΥΑΚΑ ΝΕΑ

Εκδότη και Δ/ντή


Κο Ιωάννη Γιαννούκο

Στενή ΕυβοίαςΑγαπητέ Γιάννη,

Διαβάζω με προσοχή, αγάπη και ενδιαφέρον την εφημερίδα ¨ΔΙΡΦΥΑΚΑ ΝΕΑ¨ που εκδίδεις και κατά την ταπεινή μου άποψη αποτελεί στολίδι και γίνεται πεδίο προβληματισμού, κρίσης και αναζήτησης της ιστορίας του πολιτισμού, της εθνικής μας ταυτότητας, των πολιτικών αξιών και γενικά των αρχών που διαχρονικά πρέπει να διέπουν την κοινωνία μας.


Σήμερα που αμφισβητούνται οι ιδέες, τα σύμβολα, η καταγωγή μας, η ιστορία, η κοινωνική συνοχή, σήμερα που η χώρα μαστίζεται με την χειρότερη από το τέλος του εμφυλίου πολέμου οικονομική κρίση και ο λαός χειμάζεται από την ανεργία, τον κομματικό και κυβερνητικό αμοραλισμό, είναι μια όαση παρηγοριάς η δική σου αρθρογραφία στα κοινά δρώμενα.

Δυστυχώς από την μεταπολίτευση και δώθε τα κόμματα που διαχρονικά κυβέρνησαν την πατρίδα μας κυριολεκτικά μας άφησαν παρακαταθήκη ¨καμένη γη¨.

Φαίνεται όμως ότι δεν τελείωσαν ως τώρα το ¨θεάρεστο¨ έργο τους και για τούτο επιχειρούν με οποιοδήποτε τρόπο να γκρεμίσουν ότι ετοιμόρροπο, άφησαν από την παιδεία, την οικονομία, την κοινωνική συνοχή και τον πλούτο αυτής της ταλαίπωρης πατρίδας.

Απροκάλυπτα πλέον και ενώ μας οδήγησαν στο χείλος του γκρεμού, τώρα δολοφονούν και την ελπίδα που από παράδοση και μεγαλοπρέπεια είχε ο ελληνικός λαός.

Κυριολεκτικά σήμερα μπορούμε να πούμε ότι ¨ΠΩΛΕΙΤΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ¨ αφού όπως σωστά επισημαίνεις έχουν δρομολογηθεί οι ζυμώσεις και πιθανώς να έχουν επεξεργαστεί τα σχέδια του ξεπουλήματος, τόσο της δημόσιας περιουσίας μέσω του μνημονίου, όσο και της ιδιωτικής μέσω του τραπεζικού συστήματος.

Και βέβαια δημόσια περιουσία δεν είναι μόνο οι ΔΕΚΟ, η γη και τα ακίνητα γενικά, αλλά είναι οι θάλασσες, τα νησιά μας, ο ήλιος, τα δάση, ο ορυκτός πλούτος και η πολιτιστική-ιστορική μας παράδοση.

Αντί να δώσουν κίνητρα και ρευστότητα στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, τις νέες και τους νέους για την δημιουργία θέσεων εργασίας μέσα κυρίως από την αυτοαπασχόληση σε διάφορους τομείς του πρωτογενούς και τριτογενούς τομέα της οικονομίας, χορηγούν γενναία ποσά και παρέχουν εγγυήσεις στο μεταπρατικό τραπεζικό σύστημα το οποίο με την σειρά του ¨βοηθάει¨ τους μεγαλοκαταθέτες να αποσύρουν σε ξένες τράπεζες τα χρήματά τους.

Αντί να μιλήσουν για την πραγματική οικονομία αυτού του τόπου και να δώσουν κίνητρα για ουσιαστικές επενδύσεις και ανάπτυξη, κόβουν τις συντάξεις, διακόπτουν τα επιδόματα των χαμηλοσυνταξιούχων, πετσοκόβουν τους μισθούς και τα επιδόματα των εργαζομένων και αποψιλώνουν τις εργασιακές σχέσεις.

Είναι λοιπόν ουτοπία να ελπίζουμε πως αυτοί που κατέστρεψαν τον τόπο και δεν πήγε κανένας τους φυλακή, τώρα θα φτιάξουν την Ελλάδα.Με φιλικούς χαιρετισμούς

Νίκος Χασάνδρας

Οικονομολόγος

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων

Καστέλλα Ευβοίας
Την Τρίτη 11 του μηνός συνεδριάζει το Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Παρακαλείσθε να προσέλθετε σε δημόσια τακτική συ νεδρίαση του ∆ημοτικού Συμβουλίου του ∆ήμου ∆ιρφύων – Μεσσαπίων, που θα...