ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Κυριακή, 8 Μαΐου 2011

Έφυγε από κοντά μας η Χριστίνα Πέτρου

Στις 5-4-2011 απεβίωσε η Χριστίνα Πέτρου, σε ηλικία 79 ετών και η νεκρώσιµη ακολουθία έγινε στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Αµαρουσίου, όπου παραβρέθηκε πλήθος φίλων και συγγενών.
Η Χριστίνα Πέτρου γεννήθηκε το 1932 στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ήταν κόρη της Βασιλικής και του Νικολάου Απέργη, ο οποίος είχε το κεντρικό βιβλιοπωλείο στην πλατεία Νέας Φιλαδέλφειας. Η Χριστίνα παντρεύτηκε το 1962 τον Αναστάσιο Πέτρου, που είναι γιος του Πέτρου Πισινάρα και της Θεοδώρας Παλαιολόγου και απέκτησαν δύο παιδιά τον Σταύρο και την Θεοδώρα.Ο Σταύρος είναι πτυχιούχος Δασολόγος του ΑΠΘ, Επιθεωρητής Δασολόγος στη ΔΕΗ παντρεµένος µε την Αργυρώ Κουρµπέτη του Ιωάννη και της Ειρήνης Βλάχου, µε την οποία έχουν αποκτήσει δύο παιδιά, τον Τάσο και τον Γιάννη.Η Θεοδώρα εργάζεται ως προγραµµατίστρια/αναλύτρια στη µμηχανογράφηση της ΔΕΗ και έχει και πτυχίο Πολιτισµολόγου από το Πανεπιστήµιο.Η Χριστίνα Πέτρου ήταν φιλήσυχη, απλή, αξιοπρεπής και έντιµη. Άνθρωπος καλλιεργηµένος αγαπούσε ιδιαίτερα τις τέχνες και τα γράµµατα και κυρίως το θέατρο και το κινηµατογράφο. Μεγαλωµένη µέσα στα βιβλιοπωλείο του πατέρα της, ήταν λάτρης της κλασική ς λογοτεχνίας, της ποίησης και της αρχαίας ιστορίας. Ο τρόπος µε τον οποίο αφηγούταν ένα κλασικό έργο ήταν σχεδόν µαγικός, κάνοντας πολλές φορές αυτούς που την άκουγαν να συγκινηθούν από τη γλαφυρή περιγραφή της.Θρησκευόµενο πλάσµα αλλά και προοδευτικό απείχε από δεισιδαιµονίες και προλήψεις. Πίστευε στο άνθρωπο και στο δικαίωµα τού να επιλέγει.

Αγαπούσε ιδιαίτερα την πατρίδα της και σεβόταν τον ελληνικό πολιτισµό, ενώ όντας πολιτικό ον είχε άποψη και θέση για τα όσα διαδραµατίζονταν στον κόσµο.

Αυτό όµως που κυρίως την χαρακτήριζε ήταν η αγάπη της στην οικογένειά της, η προσφορά της και η αφοσίωσή της σε ,αυτήν. Γεννηµένη για να είναι µάνα και σύζυγος πρόσφερε απλόχερα σε κάθε µέλος της οικογένειά της, την αγάπη της και την φροντίδα της. Λάτρεψε τον άνδρα της, το συνεταιράκι της όπως συνήθιζε να λέει, τα παιδιά της (και τα τρία, καθώς δεν ξεχώριζε τη νύφη της), και τα εγγόνια της που κατάφεραν να κλέψουν την καρδιά της από τη πρώτη µέρα που γεννήθηκαν.

Η Χριστίνα Πέτρου υπήρξε ένας ευλογηµένος άνθρωπος, γιατί αγάπησε και αγαπήθηκε όσο λίγοι. Καλό ταξίδι! ! !

Στις 8-5 2011, τελέστηκε το 40ήμερο μνημόσυνο της Χριστίνας Πέτρου, στον Ιερό Ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου στην Άνω Στενή

ΔΙΡΦΥΑΚΑ ΝΕΑ

ΣΚΟΥΝΤΕΡΙ 2018