ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Δευτέρα, 2 Μαΐου 2011

Από τις 2 Μαΐου σταμάτησαν τα μαθητικά δρομολόγια

Από τις 2 Μαΐου, δεν θα πραγματοποιείται κανένα μαθητικό δρομολόγιο και στα τακτικά δρομολόγια των ΚΤΕΛ οι μαθητές θα έχουν έκπτωση 50% στα εισιτήρια.


Η οικονομική κατάσταση στα ΚΤΕΛ της Στερεάς Ελλάδας, είναι τραγική. Το αρμόδιο Υπουργείο όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα τους είχε υποσχεθεί πολλές φορές ότι θα καταβάλει τα οφειλόμενα του 2010 για τη μεταφορά των μαθητών, ωστόσο κάθε φορά την τελευταία στιγμή κάτι γινόταν και τα χρήματα δεν έρχονταν.

«Είναι πλέον υπεράνω των δυνατοτήτων μας», δηλώνουν, «αφού δεν θα υπάρχουν χρήματα, ούτε για πετρέλαιο στα λεωφορεία!».Κατά τ΄ άλλα, η κατάσταση στα σχολεία είναι τραγική. Τα παιδιά μεταφέρονται από τους γονείς με ιδιωτικά μέσα. Όσοι γονείς δεν μπορούν, λόγω ωραρίου εργασίας κ.λ.π. υποχρεώνονται σε άλλους για να τους μεταφέρουν τα παιδιά.
Στο σχόλασμα των σχολείων επικρατεί η ίδια κατάσταση.. Και για πολλά παιδιά που οι γονείς τους αδυνατούν να τα παραλάβουν στην ώρα τους ή δεν έχουν συνεννοηθεί με άλλους, αναγκάζονται οι εκπαιδευτικοί να περιμένουν στο σχολείο μία και πλέον ώρες μέχρι να έρθουν οι γονείς τους.

Αυτή η κατάσταση επικρατεί τώρα,

Σκεφτείτε του χρόνου που τα δρομολόγια θα είναι περισσότερα, λόγω των αθρόων συγχωνεύσεων.
Αυτό δεν είναι εκπαιδευτική πολιτική,
Αυτό είναι –Θου Κύριε- του Κουτρούλη ο γάμος.

Την Τρίτη 11 του μηνός συνεδριάζει το Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Παρακαλείσθε να προσέλθετε σε δημόσια τακτική συ νεδρίαση του ∆ημοτικού Συμβουλίου του ∆ήμου ∆ιρφύων – Μεσσαπίων, που θα...