...ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΣΤΕΝΗΣ.... ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΚΟΥΝΤΕΡΙ 2020..... ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΣΕ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΣΤΕΝΗΣ.....ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΦΙΑ ΤΗ ΔΙΡΦΥ ... S.O.S ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ....ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΩΞΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ........ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ ..... ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ

Κυριακή, 29 Μαΐου 2011

Περιβαλλοντική μαθητική συνάντηση στη Δίρφη


Με τη συμμετοχή 18 περιβαλλοντικών ομάδων (περισσότερα από 300 παιδιά) από τα Δημοτικά Σχολεία 2ο,4ο,9ο, 15ο,17,20ο,21o Χαλκίδας, 3ο. Ψαχνών και το Νηπιαγωγείο Βατώντα πραγματοποιήθηκε στις 23 Μαΐου η «Περιβαλλοντική Συνάντηση στη Δίρφη» από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας, με την οργανωτική και παιδαγωγική επιμέλεια της Υπεύθυνης Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Θάλειας Καλαμπαλίκη .


Στο πανέμορφο φυσικό περιβάλλον , στη Λούτσα Διρφύων, οι μικροί εξερευνητές ανακάλυψαν τα μυστικά της Δίρφης. Μέσα από ένα παιχνίδι θησαυρού παρατήρησαν τη βιοποικιλότητα της περιοχής, γνώρισαν επαγγέλματα όπως του μελισσοκόμου και του καλλιεργητή τσαγιού, μυήθηκαν στην παράδοση συναντώτας γυναίκες με ρόκες ,πέτρινες παραδοσιακές βρύσες και γαϊδουράκια, έμαθαν για το έθιμο της Καζανίτσας, επισκέφτηκαν το βυζαντινό ξωκλήσι της Αγίας Παρασκευής και ξεναγήθηκαν σε σύγχρονο ξυλουργείο με φωτοβολταικά συστήματα.

Στο πρόγραμμα της ημέρας υπήρχε ακόμα φαγητό στη φύση, κινητικά παιχνίδια, ποδόσφαιρο, εργαστήρια ζωγραφικής και μυθοπλασίας, μαθήματα αναρρίχησης με εμψυχωτές τους εκπαιδευτικούς Θάλεια Καλαμπαλίκη, Σταυρούλα Χρυσομαλίδου, Δημήτρη Γατόπουλo, Πετρούλα Καραντώνη και Γιάννη Ρίπη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία της περιβαλλοντικής ομάδας του Δημοτικού Σχολείου Λούτσας και με την υποστήριξη του Τοπικού Συμβουλίου Κοινότητας Λούτσας Διρφύων και του Εξωραϊστικού - Εκπολιτιστικού Συλλόγου Λούτσας.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ


Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας

Θάλεια Καλαμπαλίκη

Τηλ 22210 73410 – 85224

Email: thakal2009@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νόμος εγκληματικός για το περιβάλλον

Σε συνθήκες πανδημίας, με τους πολίτες υποχρεωτικά κλεισμένους στα σπίτια τους, η κυβέρνηση άδραξε την ευκαιρία να επιβάλει νόμους και...