...ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΟΡΟΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΔΙΡΦΥΣ....ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟ ΤΟ ΩΦΕΛΟΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ... ΓIATI ΘΑ ΜΑΣ ΔΙΩΞΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ.... ΡΙΧΝΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΥΒΙΚΑ ΤΣΙΜΕΝΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ ΤΕΡΑΤΑ….ΑΠΛΩΝΟΥΝ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΚΑΛΩΔΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ…ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ,ΤΗΝ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ,ΤΗΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟ ΚΕΙ ΖΟΥΜΕ... ΔΕΝ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΑΝΕΜΟΜΥΛΟΥΣ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΛΕΝΕ….ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ….ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΝΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΟΡΟΣΕΙΡΑΣ ΤΗΣ ΔΙΡΦΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΟΥΣΙΩΤΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ…..ΑΛΟΙΩΝΟΥΝ ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΜΑΣ…ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΥΔΡΟΦΟΡΟ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΤΑ ΤΣΙΜΕΝΤΑ,ΤΑ ΚΑΛΩΔΙΑ,ΤΑ ΜΠΑΖΑ…..ΚΑΙ ΟΣΟ ΝΕΡΟ ΜΕΙΝΕΙ ΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΛΑΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΥΛΙΚΑ….ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΜΑ...…Η ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΥΚΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΗ...ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΟΝΟ 20 ΧΡΟΝΙΑ….ΟΤΑΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΜΕΝΟΥΝ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΑΙΩΝΕΣ…..ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΑΚΡΙΒH ΕΝΕΡΓΕΙΑ…ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΜΟΛΙΣ 3 ΑΤΟΜΑ…. ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ ..... ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ....Οι ΑΠΕ καταστρέφουν το περιβάλλον στο όνομα της προστασίας του…….. Ακριβαίνουν το ρεύμα……. Δεσμεύουν δημόσια γη υπέρ ιδιωτικών συμφερόντων…. Δεσμεύουν τους υδάτινους πόρους και τον εθνικό πλούτο…. Οι μόνες θέσεις εργασίας που προσφέρουν είναι στις χώρες παραγωγής…. Δεν μπορούν να τροφοδοτήσουν με αυτάρκεια ηλεκτρικό ρεύμα άρα σε καμία μείωση ρύπων δεν συμβάλλουν ……. Η επιβάρυνση είναι μόνιμη και κρατάει αιώνες…… Έχουν μικρή διάρκεια παραγωγής…… Όπου μπαίνουν οι ανεμογεννήτριες έχουμε 50% μείωση του τουρισμού….. Η ΤΑΥΤΙΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΟ ΑΠΕ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑ…..ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΟΙΚΟΝΟΝΙΚΟ ΩΦΕΛΟΣ…Η ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΤΩΝ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΙΝΑΙ ΜΗΔΕΝΙΚΗ…. ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ…..ΕΧΟΥΝ ΜΙΚΡΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΑΣΤΑΘΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ…......................ΟΙ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΠΙΑ ΜΟΡΦΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ.ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΗΝ ΠΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.ΗΠΙΑ ΜΟΡΦΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΠΛΕΟΝ ΤΗΝ ΛΕΝΕ ΜΟΝΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΝΤΟΠΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ,OI ΜΚΟ ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΠΟΥΛΟΥΝ.Ο ΝΟΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ ΑΓΟΡΕΣ ΚΑΘΩΣ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΝΑ ΒΑΖΟΥΝ ΕΝΑ ΠΤΕΡΥΓΙΟ fibreglass ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΟ.....Ποτέ και πουθενά τα αιολικά πάρκα δεν μείωσαν ουσιαστικά την χρήση λιγνίτη και δεν αντικατέστησαν συμβατικές μονάδες παραγωγής ενέργειας.......

Δευτέρα 25 Μαΐου 2020

Α/Γ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΠΟΣΥΡΣΗ







ΜΕΤΑΦΟΡΑ













063s10anem

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Τελικώς πόσο μεγάλη επιτρέπεται να είναι η επέμβαση στο τοπίο για τη μεταφορά των ανεμογεννητριών στη θέση που θα τοποθετηθούν; Οπως προκύπτει από παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη, το υπουργείο Περιβάλλοντος επέτρεψε με εγκύκλιο τον διπλασιασμό του πλάτους των δασικών δρόμων, ώστε να φθάνει ακόμα και τα 10 μέτρα.
Η υπόθεση έχει φθάσει στον Συνήγορο του Πολίτη μετά καταγγελίες πολιτών από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, που διαπίστωσαν πολύ μεγάλες επεμβάσεις σε ορεινούς όγκους για τη μεταφορά των τμημάτων των ανεμογεννητριών στην κορυφογραμμή. Η δυνατότητα διπλασιασμού του πλάτους των δασικών οδών τρίτης κατηγορίας χωρίς η παρέμβαση αυτή να συμπεριληφθεί στα συνοδά έργα του αιολικού πάρκου δόθηκε με εγκύκλιο της τότε Ειδικής Γραμματείας Δασών το 2013. Οπως αναφέρει, «στις περιπτώσεις έργων που απαιτείται διέλευση οχημάτων μεταφοράς ογκώδους εξοπλισμού (...) μπορεί να εγκρίνεται στο άκρως δυνατό μέτρο η πέραν των 5 μέτρων καταστρώματος διάνοιξη της δασικής οδού και κατ’ ανώτερο έως 10 μέτρα, κατά παρέκκλιση των προδιαγραφών της δασικής οδοποιίας. Το επιπρόσθετο κομμάτι θεωρείται προσωρινό και πρέπει να αποκαθίσταται περιβαλλοντικά».

Είναι όμως αυτό εφικτό (και νόμιμο); Τον Μάιο του 2016 ο Συνήγορος του Πολίτη επισήμανε στο υπουργείο Περιβάλλοντος ότι η εγκύκλιος «έρχεται σε σύγκρουση με τις αρμοδιότητες των δασαρχείων, όσο και την περιβαλλοντική νομοθεσία». Περαιτέρω, «τα κλειστά σημεία των στροφών είναι συνήθως τα σημεία ρεμάτων ή φαραγγιών, τα οποία λόγω της διέλευσης των υδάτων παρουσιάζουν αυξημένη βλάστηση και ιδιαιτερότητες στο τοπίο. Μπορεί να θεωρείται μικρό τμήμα σε σχέση με το μήκος της οδού, η διαμόρφωση όμως μεγάλου πλάτους οδοστρώματος καταστρέφει δυσανάλογα το τοπίο (...) και δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως δασική οδός». Μάλιστα, όπως επισημαίνεται, για να δημιουργηθεί ένα «καθαρό» οδόστρωμα 10 μέτρων, η επέμβαση είναι πολλαπλάσια λόγω των επιχώσεων. Ο Συνήγορος ζητεί την ανάκληση της εγκυκλίου.

Η αρμόδια γενική γραμματεία του ΥΠΕΝ δεν έχει ακόμα απαντήσει.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΑΛΙΟΣ
ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ  ΑΝΤΛΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ











ΑΠΟΣΥΡΣΗ



Οι ΑΠΕ δεν είναι κάτι που τις έβαλες και πάει και τελείωσες, καθώς έχουν περιορισμένο χρόνο ζωής, και ότι, εκτός από το κόστος εγκατάστασης τους, έχουν κι ένα ακόμα κόστος που αφορά στην αποξήλωση τους


Οι ΗΠΑ, που έχουν από χρόνια ξεκινήσει τη δημιουργία αιολικών πάρκων, κύρια λόγω πολιτικής Ομπάμα, τώρα αρχίζουν να βρίσκονται αντιμέτωπες με το πρόβλημα. Το ίδιο φυσικά και η Γερμανία1, όπου ένα άλλο άρθρο αναφέρει ότι για ένα αιολικό πάρκο με 80 τουρμπίνες, το κόστος αποξήλωσης είναι κατά μέσο όρο 50 εκατομμύρια ευρώ. Τονίζει μάλιστα ότι το ανακυκλώσιμο υλικό δεν συμβάλλει σοβαρά στην απομείωση του κόστους. Όλα έχουν να κάνουν σε συνάρτηση τι είδους ανεμογεννήτριες έχει ένα πάρκο (ύψος, εγκατάσταση κλπ)


Στο πολυσέλιδο έγγραφο, στο άρθρο 12 του Β΄ Κεφαλαίου, υπάρχει αναφορά σχετικά με την Συντήρηση και Λειτουργία των Έργων Σύνδεσης (σελ 32). Στο εν λόγω άρθρο, δεν υπάρχει απολύτως καμία αναφορά τι θα απογίνουν οι ανεμογεννήτριες όταν λήξη και η ζωή τους και η σύμβαση. Που σημαίνει ότι ή δεν έχει προβλεφθεί καθόλου και τόσο ο επιχειρηματίας, όσο και η ΑΔΜΗΕ φεύγουν από αυτήν αφήνοντας πίσω της συντρίμμια, ή υπάρχει άλλη σύμβαση, ξεχωριστή, με το ιδιοκτήτη του χώρου που στήνεται ένα αιολικό πάρκο, είτε είναι ιδιότης, είτε το δημόσιο.
ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΝΤΛΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ:




Τα ΑΙΟΛΙΚΑ δεν μπορεί να ανήκουν στις ΑΠΕ....


Ένας Πρόσθετος λόγος, γιατί τα Αιολικά δεν αποτελούν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ), είναι η κατανάλωση πρώτων υλών φυσικής και βαριάς (ρυπαίνουσας) βιομηχανικής προέλευσης…
Για να κατασκευαστεί μια ανεμογεννήτρια χρειάζονται πρώτες ύλες και βιομηχανικά υλικά, για να καταλήξουν μετά από ολίγα χρόνια "αμφισβητήσιμης παραγωγικής ζωής", στα σκουπίδια….
Κάποια απ’ αυτά:
Ατσάλι (περίπου 71-79% της συνολικής μάζας). 70% από το παραγόμενο ατσάλι στα μέρες μας χρησιμοποιεί λιγνίτη…
Fiberglass (υλικό συνήθως για την κατασκευή της κάψουλας της τουρμπινας ή του nacelle). Το βάρος μιας κοινής τυπικής τουρμίνας (κέλυφος και εσωτερικός μηχανοισμός κυμαίνεται μεταξύ 10-12 τόνους…)
Ρητίνη ή Πλαστικό (11-16%)
Σίδηρος ή χυτοσίδηρος (5-17%)
Χαλκός (1-2%)
Αλουμίνιο (0-2%)
Κράμα ψευδαργύρου (επικάλυψη του κεντρικού πύργου, για κολώνες πύργου από ατσάλι)
Τα πιο ποικίλα υλικά χρησιμοποιούνται για την κατασκευή των λεπίδων (fiberglass, μαλακή/ελαφρά ξυλεία, αλουμίνιο, άλλες λεπίδες με κοίλο το εσωτερικό και άλλες γεμισμένες με πλαστικό αφρό, πλαστικές κηρύθρες, η με τροπικό ξύλο Balsa από τα σπάνια αείφυλλα δένδρα Ochroma pyramidale της Λατινικής Αμερικής…, και άλλα υλικά…). Μία μεσαία λεπίδα ζυγίζει γύρω στα 1300 κιλά…
Συγκολλητικά υλικά….
Χαλκός (εκτός από τους ρότορες, απαιτούνται αυξημένες ποσότητες καλωδιώσεων λόγω της απόστασης των ανεμογεννητριών από τα σημεία κατανάλωσης)
Σύνθετα ανθρακονήματα…..
Μόνιμοι μαγνήτες Νεοδυμίου (ευρέως χρησιμοποιούμενος τύπος μαγνήτη σπάνιων γαιών, πρόκειται για μόνιμο μαγνήτη κατασκευασμένο από κράμα νεοδυμίου, σιδήρου και βορίου). Οι σπάνιες γαίες (ΣΓ) όπως και πολλά από τα παραπάνω συστατικά που αναφέραμε, είναι σπάνια μεταλλεύματα και προέρχονται από εκτεταμένες εξορύξεις σε χώρες όπως η Μογγολία, η Νορβηγία ή ο Καναδάς… Κυρίως όμως η Μογγολία.... Στην Μογγολία τα ορυχεία έχουν καταστρέψει τεράστιες περιοχές (Βλ. Δορυφορική εικόνα της περιοχής του μεγαλύτερου παγκοσμίως ορυχείου εξόρυξης ΣΓ μεταξύ των οποίων και του μετάλλου Νεοδυμίου, στο Bayan Obo, Μπαοτού, της Εσωτερικής Μογγολίας… Η Περιβαλλοντική καταστροφή της περιοχής και η ρύπανση πασιφανής…)..
Ανεμογεννήτριες που χρησιμοποιούν μόνιμους μαγνήτες σπάνιων γαιών από νεοδύμιο, σίδηρο και βόριο απαιτούν 216 κιλά νεοδυμίου ανά megawatt, ή περίπου 251 κιλά Οξειδίου του Νεοδυμίου (Nd2O3) ανά megawatt…!!! (Σπάνιες Γαίες (ΣΓ) καλούνται στη Χημεία τα μέταλλα - χημικά στοιχεία, τα οξείδια των οποίων είναι γαιώδους μορφής και κλήθηκαν έτσι λόγω της εξαιρετικής σπανιότητας….)…
Μαγνήτες από Σπάνιες Γαίες που χρησιμοποιούνται από τις γεννήτριες έχουν αποδειχθεί οικονομικότεροι και συμβάλλουν στην κατασκευή μικρότερων και ελαφρύτερων ανεμογεννητριών περιορίζοντας τις ποσότητες του χαλκού στους ρότορες των γεννητριών…, αλλά η προέλευσή τους προέρχεται από ορυχεία σπάνιων γαιών, τα οποία προκαλούν εκτεταμένες καταστροφές…
Εκτιμάται ότι η ζήτηση σπάνιων γαιών μέχρι το 2050 για αιολικά πάρκα αλλά και για άλλες χρήσεις, αναμένεται να αυξηθεί μέχρι και 1000% εάν συνεχιστεί ο τωρινός ρυθμός, πράγμα που θα εντατικοποιήσει την λειτουργία, άρα και θα προκαλέσει επέκταση των ορυχείων που κατατρώγουν τον φλοιό της γης και τον αλλοιώνουν ανεπανόρθωτα….
Πρόσθετα υλικά είναι τα κατασκευαστικά υλικά εγκατάστασης των ανεμογεννητριών, όπως τεράστιες οι ποσότητες μπετόν (γύρω στους 2500 τόνους ανά ανεμογεννήτρια) και 900 τόνοι σιδήρου, αλλά και 45 τόνοι πλαστικού… Ο λιγνίτης χρησιμοποιείται ως πηγή ενέργειας για την παραγωγή τσιμέντου. Απαιτούνται 200 κιλά λιγνίτη για να παραχθεί ένας τόνος τσιμέντου…
Δεν είναι λίγοι οι ειδικοί που χαρακτηρίζουν τα αιολικά με την φράση «Renewable energy is a misnomer» (Ανανεώσιμη ενέργεια είναι όνομα εσφαλμένο…), απλά γιατί όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή των ανεμογεννητριών προέρχονται από μη ανανεώσιμους φυσικούς πόρους και από βιομηχανικές επεξεργασίες που ρυπαίνουν άλλες πολύ και άλλες λιγότερο...
Ακόμη χειρότερα γίνονται τα πράγματα όταν λήξει η ζωή των Αιολικών πάρκων και το κόστος «καθαρισμού» του περιβάλλοντος από χιλιάδες τόνους υλικών είναι τεράστιο…. (τα περισσότερα εγκαταλείπονται και μετατρέπονται σε νεκροταφεία σιδερικών….), αλλά και τα ίδια υλικά αποτελούν σημειακές πηγές ρύπανσης και "μόλυνσης" τα οποία δεν είναι υποχρεωμένη η φύση, αλλά ούτε και μπορεί να τα απορροφήσει….
Μια μέση προς μεγάλη ανεμογεννήτρια φτάνει σε μέγεθος ένα «όρθιο» αεροσκάφος Jumbo 747…..
Οι πηγές των παραπάνω πληροφοριών προέρχονται κατά κύριο λόγο από την Αμερικανική Γεωλογική Υπηρεσία (USGS) και από σχετικά αναγνώσματα.…

Στις Φωτό: (1) εικόνα ανεμογεννήτριας, διαστάσεις και περιεχόμενα τουρμπίνας (2) Δορυφορική απεικόνιση ορυχείων σπάνιων γαιών στη Μογγολία (Bayan Obo, Μπαοτού) τα μεγαλύτερα στον κόσμο… (κλικ στις εικόνες....)
Σ. Σεκλιζιώτης





1.Ανανεώσιμη ενέργεια με μη ανακυκλώσιμα υλικά ● Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η βιομηχανία της αιολικής ενέργειας θα παραγάγει 50.000 τόνους πτερυγίων ως απόβλητα έως το 2020, ποσότητα που θα τετραπλασιαστεί και θα ανέλθει σε 225.000 τόνους μέχρι το 2034. Αυτός ο όγκος θα καταλάβει σημαντικό χώρο στις ήδη κορεσμένες χωματερές ταφής αποβλήτων του πλανήτη, αν ληφθεί υπόψη ότι κάθε πτερύγιο χρειάζεται μεταξύ 30 και 44,8 κυβικών μέτρων χώρο στους χώρους υγειονομικής ταφής.Στη Γερμανία στο τέλος του 1ου εξαμήνου 2019 υπάρχουν εγκατεστημένες 29.248 ανεμογεννήτριες. Αποτέλεσμα; Διογκώνεται η αντίδραση των πολιτών, εξαιρετικά πολυάριθμες είναι οι προσφυγές στα δικαστήρια και το πολιτικό σύστημα σταδιακά μεταστρέφεται: μετά το FDP και το AfD, πλέον όλο και περισσότεροι πολιτικοί στο CDU/CSU βλέπουν με σκεπτικισμό την προοπτική να γεμίσει κάθε γωνιά της Γερμανίας με ανεμογεννήτριες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Σύσκεψη με σκοπό να παρθούν αποφάσεις σχετικά με την εγκατάσταση αιολικών πάρκων στην Δίρφυ και στο Ξηροβούνι θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Τετάρτη 20 Μαρτίου στις 18:30 το απόγευμα στο Ξενοδοχείο “Στενή” στην Άνω Στενή

  Σύσκεψη με σκοπό να παρθούν αποφάσεις σχετικά με την εγκατάσταση αιολικών πάρκων στην Δίρφυ και στο Ξηροβούνι θα πραγματοποιηθεί την επόμε...