...ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΟΡΟΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΔΙΡΦΥΣ....ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟ ΤΟ ΩΦΕΛΟΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ... ΓIATI ΘΑ ΜΑΣ ΔΙΩΞΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ.... ΡΙΧΝΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΥΒΙΚΑ ΤΣΙΜΕΝΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ ΤΕΡΑΤΑ….ΑΠΛΩΝΟΥΝ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΚΑΛΩΔΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ…ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ,ΤΗΝ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ,ΤΗΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟ ΚΕΙ ΖΟΥΜΕ... ΔΕΝ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΑΝΕΜΟΜΥΛΟΥΣ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΛΕΝΕ….ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ….ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΝΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΟΡΟΣΕΙΡΑΣ ΤΗΣ ΔΙΡΦΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΟΥΣΙΩΤΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ…..ΑΛΟΙΩΝΟΥΝ ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΜΑΣ…ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΥΔΡΟΦΟΡΟ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΤΑ ΤΣΙΜΕΝΤΑ,ΤΑ ΚΑΛΩΔΙΑ,ΤΑ ΜΠΑΖΑ…..ΚΑΙ ΟΣΟ ΝΕΡΟ ΜΕΙΝΕΙ ΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΛΑΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΥΛΙΚΑ….ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΜΑ...…Η ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΥΚΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΗ...ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΟΝΟ 20 ΧΡΟΝΙΑ….ΟΤΑΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΜΕΝΟΥΝ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΑΙΩΝΕΣ…..ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΑΚΡΙΒH ΕΝΕΡΓΕΙΑ…ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΜΟΛΙΣ 3 ΑΤΟΜΑ…. ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ ..... ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ....Οι ΑΠΕ καταστρέφουν το περιβάλλον στο όνομα της προστασίας του…….. Ακριβαίνουν το ρεύμα……. Δεσμεύουν δημόσια γη υπέρ ιδιωτικών συμφερόντων…. Δεσμεύουν τους υδάτινους πόρους και τον εθνικό πλούτο…. Οι μόνες θέσεις εργασίας που προσφέρουν είναι στις χώρες παραγωγής…. Δεν μπορούν να τροφοδοτήσουν με αυτάρκεια ηλεκτρικό ρεύμα άρα σε καμία μείωση ρύπων δεν συμβάλλουν ……. Η επιβάρυνση είναι μόνιμη και κρατάει αιώνες…… Έχουν μικρή διάρκεια παραγωγής…… Όπου μπαίνουν οι ανεμογεννήτριες έχουμε 50% μείωση του τουρισμού….. Η ΤΑΥΤΙΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΟ ΑΠΕ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑ…..ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΟΙΚΟΝΟΝΙΚΟ ΩΦΕΛΟΣ…Η ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΤΩΝ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΙΝΑΙ ΜΗΔΕΝΙΚΗ…. ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ…..ΕΧΟΥΝ ΜΙΚΡΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΑΣΤΑΘΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ…......................ΟΙ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΠΙΑ ΜΟΡΦΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ.ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΗΝ ΠΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.ΗΠΙΑ ΜΟΡΦΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΠΛΕΟΝ ΤΗΝ ΛΕΝΕ ΜΟΝΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΝΤΟΠΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ,OI ΜΚΟ ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΠΟΥΛΟΥΝ.Ο ΝΟΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ ΑΓΟΡΕΣ ΚΑΘΩΣ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΝΑ ΒΑΖΟΥΝ ΕΝΑ ΠΤΕΡΥΓΙΟ fibreglass ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΟ.....Ποτέ και πουθενά τα αιολικά πάρκα δεν μείωσαν ουσιαστικά την χρήση λιγνίτη και δεν αντικατέστησαν συμβατικές μονάδες παραγωγής ενέργειας.......

Τετάρτη 27 Μαΐου 2020

Η Εύβοια ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ να χάσει τον Πνεύμονα της.


        Γράφει η

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΠΟΥΡΟΔΗΜΟΥ
"Πατήματα αφήνουμε στα βουνά μας και παίρνουμε απ' αυτά μόνο φωτογραφίες!"
"Δεν παραδίδουμε λιγότερα από ότι παραλάβαμε !"
Ήταν τα κεντρικά συνθήματα τις συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 11πμ Σάββατο 16 Μαϊου 2020 στην γέφυρα της Κάτω Στενής του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων, μετά από κάλεσμα του Ορειβατικού Συλλόγου Στενής , με την υποστήριξη από τον Ορειβατικό Σύλλογο Χαλκίδας και τον πρόεδρο του κ. Μπακα, , σε συνέχεια της συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία της Άνω Στενής την Τετάρτη 13 Μαϊου και ώρα 9 μμ
Θα ακολουθήσει στις 21 Μαϊου 2020 στην Χαλκίδα.
Εκπρόσωποι φορέων και πολίτες έδωσαν το παρών σε μια πιο δυναμική συγκέντρωση από αυτή της Τετάρτης, αλλά επίσης χαλαρή για την σοβαρότητα και την επικινδυνότητα του θέματος για την ευρύτερη περιοχή και την Κεντρική Εύβοια στο σύνολο. Ελπίζω επιτέλους να σηκώσουμε το ανάστημα που αξίζει , για αυτό που πάμε να χάσουμε.
Η Διρφυ κινδυνεύει τα τελευταία χρόνια, όλοι το γνωρίζουμε, το ζούμε. Οι πολλαπλές και πολυμετωπες εστίες και φωτιές κάθε χρόνο μας αποδεικνύουν ότι έχει στοχοποιήθει από μεγάλα συμφέροντα και ασυνείδητους εγκληματίες του περιβάλλοντος που επιθυμούν να εκμεταλλευτούν το έδαφος ( αιολικά εργοστάσια) και το υπέδαφος της (μεταλλεύματα, κτλ) αδιαφορώντας για το περιβάλλον αλλά και για τις συνέπειες στη ζωή και καθημερινότητα των κατοίκων των γύρω και όχι μόνο, περιοχών.

Όλες Παραδιρφυες 14 Κοινοτητες , συν τους οικισμούς του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων κινδυνεύουμε μαζι της .
Κινδυνεύουν οι ζωές και η επιβίωση όλων εμάς που έχουμε χτίσει και στηρίξει τη ζωή μας κάτω από τη σκέπη της.
Κινδυνεύει η χλωρίδα και η πανίδα της περιοχής, που μας προμηθεύει καθημερινά τόσα αγαθά, αλλά και η οικονομία εκατοντάδων οικογενειών που έχουν στηρίξει την οικονομία τους γύρω και πάνω σε αυτό το βουνό.
Μελισοκομοι, κτηνοτρόφοι , αγρότες, ξυλοκόποι, τουρισμός κτλ είναι μερικά από τα επαγγέλματα που θα πληγούν, κάποια άμεσα και κάποια από αυτά σταδιακά.
Αν και τα θεωρώ δευτερεύοντα μπροστά στον κίνδυνο που ελλοχεύει για το μέλλον όλου του νησιού μας, της Εύβοιας.
Η Διρφυ είναι ως γνωστόντο ψηλότερο βουνό της Εύβοιας και φυσικά τα δάση της είναι ο μεγαλύτερος πνεύμονας όλου του νησιού.
Η Διρφυ και η οροσειρά της είναι αυτή που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο όγκο χιονιού Πανελλαδικά !
Στις πλαγιές της κυλούν επιφανειακά και υπόγεια νερά σχεδόν προς όλους τους ορίζοντες του νησιού.
Τα ποτάμια, κανάλια , ρυάκια και οι υπόγειοι υδροφοροι ορίζοντες είναι ο βασικός πλούτος που μας προσφέρεται απλόχερα και φυσικά οι κύριες πηγές, από τις οποίες υδροδοτούνται με φυσική ροή ή γεωτρήσεις ο Δήμος Διρφύων Μεσσαπίων , ο Δήμος Χαλκιδέων (περιοχή Παραγαλι Πισσωνα) , Δήμος Κυμεων , Δήμος Ερέτριας κτλ και παράλληλα αδρευεται η γεωργια και η κτηνοτροφία όλης της κεντρικής Εύβοιας.
Όλα αυτά γίναν ΑΙΟΛΑ.!
Καθώς ερήμην και εν αγνοια μας , κυβερνητικές αποφάσεις έρχονται να διαταράξουν την ισορροπία του τόπου και να καταστρέψουν το περιβάλλον και το μέλλον μας , μετα τη γνωμοδότηση της ΡΑΕ ( ρυθμιστικής αρχής ενέργειας) και την αδειοδότηση παραγωγής Αιολικής Ενέργειας και φυσικά μετά το Νέο απαράδεκτο Νομοσχέδιο που πέρασε η Κυβέρνηση , εν μέσω Κορονοιου με 158 ψήφους προ ημερών.
Με βάση αυτό έρχεται η Ανάπτυξη για τους έχοντες και κατέχοντες του κεφαλαίου που μπορούν να επενδύσουν ακόμα και σε περιοχές Natura , όπως στην περιοχή μας , παρακάμπτοντας και παραβλέποντας την αντίδραση και την αντίθεση γνώμη των τοπικών κοινωνιών.
Οι θέσεις και απόψεις της κοινωνίας παραγκωνίζονται εις το όνομα των Νέων Μορφών Ενέργειας ,που κανείς δεν είναι αντίθετος όταν δεν επιδρά ή καταστρέφει το Περιβάλλον και τις ζωές των κατοίκων , όπως δυστυχώς εδώ.
Στην σημερινή συγκέντρωση παραυρεθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κελαιδιτης , ο οποίος ανέφερε ότι η θέση της Περιφέρειας είναι να στηρίξει τις αποφάσεις της πλειοψηφίας της τοπικής κοινωνίας.
Στο ίδιο κύμα κινήθηκε ο Δήμαρχος κ.Ψαθας και η κ.Γκογκου , κ Κουλοχέρης και Γεωργία Πυθουλα της Μείζονος και Ελασσόνας αντιπολίτευσης με χαμηλότερους ή υψηλότερους τόνους ,τύπου αναφορές για παραλήψεις , αδράνεια ή ετεροχρονισμένες αντιδράσεις της δημοτικής αρχής επι του θέματος.
Ο πρόεδρος ΤΕΕ Χαλκίδος και Δίρφυος Κώστας Λάππας, η βουλευτής κ.Λιβανιου και εκπρόσωποι Συλλόγων από τη Διρφυ, Μεσσαπία, Χαλκίδα, Ερέτριας κλπ και απλοί πολίτες ευαισθητοποιημένοι.
Ως εκεί.
Η πραγματικότητα είναι όμως η εξής.Στο σύνολο η τοπικές κοινωνίες δεν έχουν ενημερωθεί υπεύθυνα για το θέμα ,ως αποτέλεσμα να μην υπάρχει γενικευμένη αντίδραση ή σθεναρή στάση απέναντι σε αυτό.
Υπάρχει φυσικά και η μερίδα της κοινωνίας του ωχαδερφισμού, που εξαγοράζεται με το παρόν και το ενδεχόμενο εύκολου και γρήγορου χρήματος με την πώληση δασικών ή άλλων ιδιοκτησιών χαμηλής ή ανύπαρκτης αποδοτικότητας λόγω της θέσης των ακινήτων ή του δέλεαρ των χιλιάδων ευρώ.
Όπως επίσης η μερίδα εκείνη που προσδοκά να επωφεληθεί σήμερα από το ενδεχόμενο να δοθούν κάποιες θέσεις εργασίας ή οποίες ενδεχομένως μειώσεις στο λογαριασμό του ρεύματος τους.
Και δεν είναι λίγοι.
Είναι αυτή η κοινωνία που έκανε λάθη στο παρελθόν και θα συνεχίσει να κάνει στο παρόν , γιατί αδιαφορεί ή δεν αντιλαμβάνεται
τι θα της συμβεί στο μέλλον.
Κατά πολλούς οι ανεμογεννήτριες , είναι ήδη νοερά τουλάχιστον στην κορφή της Δίρφης, μένει να δούμε τι θα φέρει ο χρόνος , ποιοι θα στηρίξουν πραγματικά και ποιοι θα στρίψουν στην πρώτη στροφή και επιταγή!
Διρφυοι ήρθε η ώρα να αγωνιστούμε για τη γη μας!
Έχουμε και θα βρούμε στον αγώνα αν ενωθουμε και άλλους συμπαραστάτες.
Μη ξεχνάτε ότι τα ρυάκια μας γεμίζουν τα ποτάμια!
Μην αφήσουμε τον τόπο μας να γίνει βορά μεγάλων συμφερόντων!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Σύσκεψη με σκοπό να παρθούν αποφάσεις σχετικά με την εγκατάσταση αιολικών πάρκων στην Δίρφυ και στο Ξηροβούνι θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Τετάρτη 20 Μαρτίου στις 18:30 το απόγευμα στο Ξενοδοχείο “Στενή” στην Άνω Στενή

  Σύσκεψη με σκοπό να παρθούν αποφάσεις σχετικά με την εγκατάσταση αιολικών πάρκων στην Δίρφυ και στο Ξηροβούνι θα πραγματοποιηθεί την επόμε...