...ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΟΡΟΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΔΙΡΦΥΣ....ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟ ΤΟ ΩΦΕΛΟΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ... ΓIATI ΘΑ ΜΑΣ ΔΙΩΞΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ.... ΡΙΧΝΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΥΒΙΚΑ ΤΣΙΜΕΝΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ ΤΕΡΑΤΑ….ΑΠΛΩΝΟΥΝ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΚΑΛΩΔΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ…ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ,ΤΗΝ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ,ΤΗΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟ ΚΕΙ ΖΟΥΜΕ... ΔΕΝ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΑΝΕΜΟΜΥΛΟΥΣ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΛΕΝΕ….ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ….ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΝΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΟΡΟΣΕΙΡΑΣ ΤΗΣ ΔΙΡΦΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΟΥΣΙΩΤΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ…..ΑΛΟΙΩΝΟΥΝ ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΜΑΣ…ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΥΔΡΟΦΟΡΟ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΤΑ ΤΣΙΜΕΝΤΑ,ΤΑ ΚΑΛΩΔΙΑ,ΤΑ ΜΠΑΖΑ…..ΚΑΙ ΟΣΟ ΝΕΡΟ ΜΕΙΝΕΙ ΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΛΑΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΥΛΙΚΑ….ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΜΑ...…Η ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΥΚΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΗ...ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΟΝΟ 20 ΧΡΟΝΙΑ….ΟΤΑΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΜΕΝΟΥΝ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΑΙΩΝΕΣ…..ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΑΚΡΙΒH ΕΝΕΡΓΕΙΑ…ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΜΟΛΙΣ 3 ΑΤΟΜΑ…. ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ ..... ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ....Οι ΑΠΕ καταστρέφουν το περιβάλλον στο όνομα της προστασίας του…….. Ακριβαίνουν το ρεύμα……. Δεσμεύουν δημόσια γη υπέρ ιδιωτικών συμφερόντων…. Δεσμεύουν τους υδάτινους πόρους και τον εθνικό πλούτο…. Οι μόνες θέσεις εργασίας που προσφέρουν είναι στις χώρες παραγωγής…. Δεν μπορούν να τροφοδοτήσουν με αυτάρκεια ηλεκτρικό ρεύμα άρα σε καμία μείωση ρύπων δεν συμβάλλουν ……. Η επιβάρυνση είναι μόνιμη και κρατάει αιώνες…… Έχουν μικρή διάρκεια παραγωγής…… Όπου μπαίνουν οι ανεμογεννήτριες έχουμε 50% μείωση του τουρισμού….. Η ΤΑΥΤΙΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΟ ΑΠΕ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑ…..ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΟΙΚΟΝΟΝΙΚΟ ΩΦΕΛΟΣ…Η ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΤΩΝ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΙΝΑΙ ΜΗΔΕΝΙΚΗ…. ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ…..ΕΧΟΥΝ ΜΙΚΡΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΑΣΤΑΘΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ…......................ΟΙ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΠΙΑ ΜΟΡΦΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ.ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΗΝ ΠΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.ΗΠΙΑ ΜΟΡΦΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΠΛΕΟΝ ΤΗΝ ΛΕΝΕ ΜΟΝΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΝΤΟΠΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ,OI ΜΚΟ ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΠΟΥΛΟΥΝ.Ο ΝΟΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ ΑΓΟΡΕΣ ΚΑΘΩΣ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΝΑ ΒΑΖΟΥΝ ΕΝΑ ΠΤΕΡΥΓΙΟ fibreglass ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΟ.....Ποτέ και πουθενά τα αιολικά πάρκα δεν μείωσαν ουσιαστικά την χρήση λιγνίτη και δεν αντικατέστησαν συμβατικές μονάδες παραγωγής ενέργειας.......

Σάββατο 23 Μαΐου 2020

Το να υποστηρίζεις ότι καταστρέφοντας για πάντα τα ευαίσθητα οικοσυστήματα και βάζοντας στη θέση του τόνους μπετό και σίδερα σώζεις τον πλανήτη είναι τουλάχιστον φαιδρό να το συζητάς.


Ολοκληρώθηκε εχθές μια από τις πρώτες συναντήσεις του συλλόγου μας για το πολύ σημαντικό θέμα της ενδεχόμενης καταστροφής τεράστιου ορεινού όγκου και δασών κεφαλληνιακής Ελάτης περιοχής Νατούρα σε όλη τη κεντρική Εύβοια.
Ευχαριστώ τον κόσμο που ήρθε τους φορείς που συνεργαζόμαστε ενεργά του κατοίκους που ήρθαν από τα χωρία και κόσμο από Χαλκίδα. Είχαμε κάποια τεχνικά θέματα έλλειψη μικροφώνου που έκανε δύσκολο τον συντονισμό και μερικά τρολ που ήθελαν απλά να αποτρέψουν τον διάλογο.
Η κουβέντα τράβηξε αρκετά σε χρόνο δεν είχαμε την δυνατότητα να δούμε το ντοκυμαντέρ και να αναπτύξουμε τις προτάσεις για το αύριο και μια βιώσιμη λύση.
Δεν μπορείς να λύσεις το ενεργειακό πρόβλημα της χώρας σε μια ανοιχτή κουβέντα στο θεατράκι της Χαλκίδας ούτε τα ψυχολογικά που κουβαλάνε μερικοί.
Μερικά θέματα που παρανοήθηκαν εσκεμμένα είτε τυχαία.
Περί κλιματικής κρίσης πρώην κλιματική αλλαγή πρώην υπερθέρμανση - Υπάρχει μια συστηματική υποβάθμιση του περιβάλλοντος από την αρχή της πρώτης μόνιμης εγκατάστασης του ανθρώπου αυτό αυξήθηκε ραγδαία με τις πόλεις την εξάπλωση του πληθυσμού την βιομηχανική επανάσταση κλπ Δεν μπορεί να το αρνηθεί κανείς αυτό.

Αλλά το να υποστηρίζεις ότι καταστρέφοντας για πάντα τα ευαίσθητα οικοσυστήματα και βάζοντας στη θέση του τόνους μπετό και σίδερα σώζεις τον πλανήτη είναι τουλάχιστον φαιδρό να το συζητάς.
Η Ανάπτυξη ως ευγενής έννοια έχει φτάσει σε τελεσίδικο αδιέξοδο. Δεν έχει μείνει άλλη προσοδοφόρα γεωργική γη, πλούσιοι υδατικοί πόροι, εκμεταλλεύσιμος ορυκτός πλούτος, καλά φυσικά λιμάνια, κατάλληλες για κατοικία περιοχές - όλα έχουν προ πολλού «αξιοποιηθεί». Ό,τι απέμεινε είναι τρίτης και τέταρτης διαλογής περιοχές (βουνά, απρόσιτα νησιά, υγρότοποι που δεν μπορούσαν να αποξηρανθούν) στις οποίες στριμώχνεται όλος ο υπόλοιπος έμβιος κόσμος και συνεχίζεται η ζωή στον πλανήτη: Ο κύκλος του νερού και των θρεπτικών στοιχείων, ο καθαρισμός των υδάτων, η παραγωγή οξυγόνου, η ενίσχυση των ακτών, η ρύθμιση του μικροκλίματος, η εδαφογένεση, η επικονίαση και, γενικά, οι οικοσυστημικές λειτουργίες, οι οποίες είναι άρρηκτα συνυφασμένες με την βιοποικιλότητα. Στην Ε.Ε. αυτές οι περιοχές είναι το Δίκτυο Natura-2000, το οποίο στην Ελλάδα καλύπτει περίπου το 30%.
Αν θέλουμε ευημερία, πρέπει να διατηρήσουμε αυτό το 30% και να στραφούμε στο υπόλοιπο 70%, εκεί όπου «τα κάναμε θάλασσα». Να αντιμετωπίσουμε την υποβάθμιση των εδαφών, την σπατάλη της ενέργειας και των πόρων, την ρύπανση, την διάβρωση των ακτών, την ερημοποίηση. Να στραφούμε στην κυκλική οικονομία, τις βιώσιμες πόλεις και μεταφορές, τις πράσινες υποδομές την αποαναπτυξη την οικονομία.
Οι αναφορές επίσης περί κάλους και αισθητικής σχετικά με τις βουνοκορφές ατυχής επίσης δεν είναι αισθητικό το θέμα είναι ζωντανοί οργανισμοί και τα αλπικά συστήματα και τα βουνά ολόκληρα.
Για την αναφορά ότι είμαστε περιβαλλοντικά ευαίσθητοι αλακαρτ μόνο για τα αιολικά - Αυτό είναι το φλέγον ζήτημα αυτή τη στιγμή η ζωή μας είναι σε κίνδυνο αν θέλετε απλά να μιλάμε περί ανέμων και υδάτων γενικά συγγνώμη αλλά αυτό μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας υπάρχει ένας στόχος συγκεκριμένος αν δεν συσπειρωθούμε για το ζήτημα αυτό θα τα χάσουμε όλα.
Για αναφορές ότι η αλήθεια είναι στη μέση, που είναι η μέση του νησιού όλη η Νότια Εύβοια έχει χαθεί και σύντομα θα χαθεί όλη Εύβοια για πάντα. Αν βάλουμε όλη τη χώρα που ορίζεται το μέτρο; αν μπουν όλα τα αυτά τα αιολικά - φράγματα κλπ δεν θα μείνει τίποτα απολύτως ποιο είναι το μέτρο; Αυτό έχει χαθεί πολύ καιρό πριν.
Η κουβέντα για τα ουσιαστικά δεν θα τελειώσει ποτέ από τον σύλλογο μας θα γίνουν και άλλες συναντήσεις ανοιχτές - επόμενη καθορισμένη είναι στην Στενή στις 6 Ιουνίου. Ο αγώνας συνεχίζεται.
TΑΣΟΣ ΜΠΑΛΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.