...ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΟΡΟΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΔΙΡΦΥΣ....ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟ ΤΟ ΩΦΕΛΟΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ... ΓIATI ΘΑ ΜΑΣ ΔΙΩΞΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ.... ΡΙΧΝΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΥΒΙΚΑ ΤΣΙΜΕΝΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ ΤΕΡΑΤΑ….ΑΠΛΩΝΟΥΝ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΚΑΛΩΔΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ…ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ,ΤΗΝ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ,ΤΗΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟ ΚΕΙ ΖΟΥΜΕ... ΔΕΝ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΑΝΕΜΟΜΥΛΟΥΣ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΛΕΝΕ….ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ….ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΝΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΟΡΟΣΕΙΡΑΣ ΤΗΣ ΔΙΡΦΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΟΥΣΙΩΤΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ…..ΑΛΟΙΩΝΟΥΝ ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΜΑΣ…ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΥΔΡΟΦΟΡΟ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΤΑ ΤΣΙΜΕΝΤΑ,ΤΑ ΚΑΛΩΔΙΑ,ΤΑ ΜΠΑΖΑ…..ΚΑΙ ΟΣΟ ΝΕΡΟ ΜΕΙΝΕΙ ΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΛΑΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΥΛΙΚΑ….ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΜΑ...…Η ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΥΚΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΗ...ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΟΝΟ 20 ΧΡΟΝΙΑ….ΟΤΑΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΜΕΝΟΥΝ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΑΙΩΝΕΣ…..ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΑΚΡΙΒH ΕΝΕΡΓΕΙΑ…ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΜΟΛΙΣ 3 ΑΤΟΜΑ…. ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ ..... ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ....Οι ΑΠΕ καταστρέφουν το περιβάλλον στο όνομα της προστασίας του…….. Ακριβαίνουν το ρεύμα……. Δεσμεύουν δημόσια γη υπέρ ιδιωτικών συμφερόντων…. Δεσμεύουν τους υδάτινους πόρους και τον εθνικό πλούτο…. Οι μόνες θέσεις εργασίας που προσφέρουν είναι στις χώρες παραγωγής…. Δεν μπορούν να τροφοδοτήσουν με αυτάρκεια ηλεκτρικό ρεύμα άρα σε καμία μείωση ρύπων δεν συμβάλλουν ……. Η επιβάρυνση είναι μόνιμη και κρατάει αιώνες…… Έχουν μικρή διάρκεια παραγωγής…… Όπου μπαίνουν οι ανεμογεννήτριες έχουμε 50% μείωση του τουρισμού….. Η ΤΑΥΤΙΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΟ ΑΠΕ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑ…..ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΟΙΚΟΝΟΝΙΚΟ ΩΦΕΛΟΣ…Η ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΤΩΝ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΙΝΑΙ ΜΗΔΕΝΙΚΗ…. ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ…..ΕΧΟΥΝ ΜΙΚΡΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΑΣΤΑΘΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ…......................ΟΙ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΠΙΑ ΜΟΡΦΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ.ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΗΝ ΠΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.ΗΠΙΑ ΜΟΡΦΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΠΛΕΟΝ ΤΗΝ ΛΕΝΕ ΜΟΝΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΝΤΟΠΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ,OI ΜΚΟ ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΠΟΥΛΟΥΝ.Ο ΝΟΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ ΑΓΟΡΕΣ ΚΑΘΩΣ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΝΑ ΒΑΖΟΥΝ ΕΝΑ ΠΤΕΡΥΓΙΟ fibreglass ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΟ.....Ποτέ και πουθενά τα αιολικά πάρκα δεν μείωσαν ουσιαστικά την χρήση λιγνίτη και δεν αντικατέστησαν συμβατικές μονάδες παραγωγής ενέργειας.......

Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020

ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΙ ΑΝΕΜΟΛΟΓΙΚΟΙ/ΜΕΤΡΙΚΟΙ ΙΣΤΟΙ

Γράφει ο
ΣΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ









Η πρωτη ενδειξη του κακου που ερχεται !
Η πρωτη πληροφορια οτι καποιο ενδιαφερον υπαρχει για την εγκατασταση αιολικου σταθμου στην περιοχη.
Μια πληροφορια που μπορει να μας ερθει μερικα χρονια πριν την καταθεση αιτηματος στην ΡΑΕ για αδεια παραγωγης (ως προαπαιτουμενα αιολικου δυναμικου στοιχεια, ιδιως σε περιοχες αιολικης καταληλοτητας ΠΑΚ).
Μια πληροφορηση που θα μας ενεργοποιησει σε πρωτο χρονο αντιδρασης.
Μια πληροφορηση που ευκολα ολα τα κινηματα και οι θεσμικοι φορεις οργανισμοι ΟΤΑ μπορουν να την αντλισουν απο τα κατα τοπους Δασαρχεια ειτε μεσω υποχρεωσης αναρτησησης στη Διαυγεια ειτε μεσω καταθεσης αιτησεων στα Δασαρχεια.
Στην τηλεσυνεδριαση του Δημοτικου Συμβουλιου Ερετριας αποκαλυψα κατι που μαλλον περασε απαρατηρητο !
Η ενδιαφερομενη εταιρια ΕΝERCOPLAN ENERGY IKE ειχε καταθεσει αιτηση για εγκατασταση ανεμολογικου ιστου στην περιοχη του Ολυμπου, 4,5 χρονια πριν υποβαλλει αιτηση για αδεια  και 10,5 χρονια πριν την εγκριση αυτης !!!!
Αν και η αιτηση αυτη ειχε κοινοποιηθει προς ενημερωση στον τοτε Καποδιστριακο Δημο Ερετριας, κανεις δεν ελαβε μεσω του Δημου γνωση ως οφειλε να πραξει, αλλα και πολλοι πολιτες και δημοτες που ενω εβλεπαν τον ιστο/ιστους δεν υποψιαστηκαν κατι που θα εγινετο σε βαθος χρονου !
Η αντλιση τετοιων πληροφοριων περαν του οτι ειναι πολυτιμη, ειναι πολιτικο δημοκρατικο δικαιωμα προσβασης στην πληροφορηση και την περιβαλλοντικη ενημερωση, νομικα και συνταγματικα κατοχυρωμενο και απο το εθνικο δικαιο αλλα και απο το ευρωπαικο δικαιο.
Δεν ζητουμε λοιπον τετοια πληροφορηση...ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ !
Οι μεν κρατικες υπηρεσιες και αρχες υποχρεουνται,
οι δε Δημοι και Περιφερειες δεν υποχρεουνται απλως,
αλλα το επιτασσεται το πολιτικο καθηκον και πολιτικη ηθικη !
Ο συναγωνιστης μας
Δημητρης Δουκας Σουφλερης δικηγορος,
επεξεργαστηκε ολα τα αναγκαια εκεινα εγγραφα που πρεπει να εχουμε και απο που θα πρεπει να τα απαιτουμε ως εκ του νομου υποχρεουνται να μας απαντουν και να μας πληροφορουν
• Να αναρτήσουν άμεσα στην ιστοσελίδα του Δήμου τους όλα τα σχετικά στοιχεία που έχουν για τα α/π στις περιοχές τους, όπως (ενδεικτικά) έγγραφα από ΡΑΕ, emails από ΡΑΕ, αιτήσεις, εγκρίσεις ή απορρίψεις για ανεμολογικούς ιστούς, αποφάσεις κλπ για διανοίξεις δρόμων για πρόσβαση σε περιοχές α/π, πολεοδομικά έγγραφα σχετικά με αιτήματα εταιρειών του κλάδου κλπ ή αδειοδοτήσεις κτιρίων ελέγχου α/π ή κατασκευής βάσεων α/γ ή συνοδών έργων.
• Να αναζητήσουν στα αρχεία τους και να απευθυνθούν σε υπηρεσίες και αρχές που έχουν συναρμοδιότητα (πχ Δασαρχεία, Λιμεναρχεία, Αστυνομία καθώς και στο Υπουργείο
Περιβάλλοντος και το Υπουργείο Ανάπτυξης) ερώτημα-αναφορά και να ζητούν εκ μέρους τους ενημέρωση για ανάλογα έγγραφα και πληροφορίες για τις περιοχές ενδιαφέροντος, δηλαδή για οποιοδήποτε ζήτημα αφορά την δράση, εγκατάσταση, δραστηριοποίηση ή εκδήλωση ενδιαφέροντος Εταιρείας ή φορέα που σχετίζεται με την Αιολική Ενέργεια και αφορά εκτάσεις των δήμων τους
- Το ίδιο ερώτημα-αναφορά των δήμων πρέπει να απευθυνθεί και προς εκλεγμένη Περιφέρεια και Αποκεντρωμένη Διοίκηση.
• Τις αιτήσεις αυτές να αναρτήσουν επίσης στους ιστότοπους τους οι Δήμοι. Και στην συνέχεια τις απαντήσεις που θα λάβουν και τα σχετικά έγγραφα. Καλό είναι να δημιουργήσουν συγκεκριμένο και ξεκάθαρο σημείο για την σχετική ενημέρωση εντός των site που διατηρούν.
• Η έρευνα στοιχείων πρέπει να καλύψει την τελευταία 20ετία αφού σε πολλές περιπτώσεις (πχ Πούντα Οκτωνιάς) άδειες παραγωγής του 2003 οδηγούν σε κατασκευές σήμερα.
• Όλα τα σχετικά στοιχεία να τα δημοσιοποιούν έγκαιρα, με σαφήνεια και πληρότητα και άμεσα και να φροντίζουν με κάθε δυνατό τρόπο για την πλήρη περιβαλλοντική ενημέρωση
των δημοτών τους και του ευβοϊκού λαού σύμφωνα και με την σύμβαση του Άαρχους [κυρωθείσα με το ν. 3422/2005 (ΦΕΚ Α΄303)] και το άρθρο 24 του Συντάγματος.
ΠΡΕΠΕΙ αμεσα να ενεργοποιησουμε καθε μορφη πιεσης και δρασης στον αγωνα μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.